[]

Ingiliz televizyonu kafasina gore cocuklarin yuzunu cekmiyor galiba?

Su videoya bakabilir miyiz? youtu.be Sanki okul cocuklarinin yuzunu cekmemek icin gosterilen extra bir caba var gibi geldi bana. Bizim haberciler ise okullar acildi, karneler dagitildi temali haberlerde cocuklari kabak gibi cekiyorlar. Niye boyle bir farklilik var? Habercilik ahlaki, kurallari ulkeden ulkeye mi degisiyor nedir?




 
Okul adı haberde geçtiği için çocuk tacizcilerini falan konudan uzak tutmak üzere bir ek çaba gösterilmiş olabilir. Bir de çocukların ailesinden izinsiz yüzlerini ulusal haber kanalında afişe ederseniz muhtemelen skynewsi 2 kere satsanız tazminatları anca ödenir. Olması gereken bu bence, konuyu çocukları göstermeden de aktarabiliyorlar sonuçta.


  • bahoho  (23.12.20 21:43:31) 
Etik olarak uygun görmüyorlar ki gayet güzel yapıyorlar. Bizde etik metik yok bam bam bam


  • olaylar olaylar  (23.12.20 21:44:28) 
haberlerde insanın belli olacak şekilde yüzünün gösterilmesi yasak hemşerim.
manevi tazminata giriyor bir çok ülkede.

  • ankarakecisi  (23.12.20 21:48:30) 
Normalde öğrencinin derste/bir aktivited/ projede fotoğrafını çektiğiniz zaman bu fotoğrafları herhangi bir yerde paylaşabilmek için öğrencinin velisinden izin dilekçesi almak gerekiyor nerde kullanılacağını açıkça belirtip fakat ülkemizde bu tarz şeyler pek önemsenmiyor, öğretmen arkadaşlar maşallah fenomen olacağız sevdası ile tüm video/fotoğrafları paylaşıyorlar.( Veli izin dilekçesi alanları tenzih ederim ama bunun sayısının epeyce az olduğunu düşünüyorum)


  • kucukne  (23.12.20 22:06:56) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.