[]

soğukta koşuya çıkmak

kat kat giyiyorum ama akciğerlere buz gibi hava çekiyoruz normalden çok daha fazla, bu sorun yaratabilir mi?




 
2 saat önce geldim koşudan, 1 dereceydi hava. Boğazı veya ciğerleri zora sokacak bir hava yoktu. Azıcık burnum aktı o kadar. Ama daha soğuklarda düşük tempo koşmak mantıklı olabilir.


  • malheiros  (23.12.20 19:49:07) 
eğer burun solunumu yapmıyorsan soğuk hava direkt ciğerlere gider ama önemli olan burun solunumu yapabilmek. ayrıca kat kat giyinmek doğru bir hamle değil.


  • kırmızıgözlüağaçkurbağasıyeşili  (23.12.20 21:34:51) 
maske veya buff tarzı bişey takarsanız hava içinizi üşütmez


  • sttc  (23.12.20 21:40:35) 
Buff yazmaya gelmiştim ben de. Biraz kesiyor.


  • superfluid  (23.12.20 21:48:08) 
@kırmızı neden? hem üşümüyorum hem terliyorum iyi oluyor bence.


  • Tochinoshin  (23.12.20 23:42:34) 
eğer formdaysanız ve yavaş koşuyorsanız burun solunumu yeterli olabilir ama diğer türlü zaten imkansız. Kırmızının dediğine paralel bir cevap verdim bende. Aşırı soğuklarda direkt ciğere çekmek bence de sağlıklı olmayabilir. Ama bu havalar değil eksi dereceler ve nemli havalar vb.


  • malheiros  (23.12.20 23:50:27) 
çoğu insanın üşümesinin sebebi terin vücutta kalıyor olması. teri dışarı atan teknolojik ürünler var. ayrıca üşüme koşu başlamadan önce olur, koşarken üşüyeceğinizi düşünmüyorum. benim koşu kitim, bir tane kaliteli dri fit üst içlik, bir tane tayt ve ince rüzgarlık. koşu sırasında ergonomik olarak hem rahat hem tempo düşürecek kadar ağırlık yapmıyor.
eğer koşu temponuz yüksek değilse son kısım sizi çok bozmayacaktır. koşu bittiği anda yürümeniz gereken bir mesafe varsa terliyken bu sizin için risk oluşturacaktır.

  • kırmızıgözlüağaçkurbağasıyeşili  (24.12.20 09:29:56) 
Koşu bittiği gibi üstünü değiştir. Koşarken ısındığın için kolay kolay bir şey olmuyor.


  • arnold schwarzeneger  (24.12.20 12:58:47) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.