[]

Hukukçu arkadaşlara bir soru

iki halam davacı olmuş bizlerden.
davacı olduğu kişiler: babam, annem, 2 amcam ve 2 çocuğu.
dava konusu: tapu iptali ve tescil.

olayın özeti: rahmetli dedem vakti zamanında evlerin tapusunu babam ve amcamlara verdi. daha sonra babam kendi tapusunu annemin üzerine amcalar da çocukların üstüne vermiş. aradan yıllar geçti dedem ölünce halalarım hak talep etmişler şimdi.

soru: dedemin hür iradesiyle verdiği hatta onlardan da başka kişilere geçen tapuların iptali gibi bir şey söz konusu olabilir mi?

 
hür irade kısmını sorgulamak lazım.
akıl sağlığı yerinde miydi? bunu yapmasının amacı miras kaçırmak mıydı? vs vs.
evet tapu iptali mümkün olsa da bu sizin tapuların iptal olacağı anlamına gelmiyor.
  • kisa  (23.12.20 15:54:59) 
Olabilir. Bir benzerini yaşıyoruz.babamin halası basrolde ve 70lerde verdiği feragat yazısına rağmen babasından kalan ve şimdilerde hepsi torunlar veya torun cicuklarindaki tapuyu bozmaya çok yakin


  • fempusay  (23.12.20 16:49:11) 
evet gayet sağlıklı sıhhatli bir insandı akıl sağlığı da yerindeydi bu işler olurken ve halalar da razıydı zaen en ufak tepki göstermediler.


  • yazar yazmaz yazan yazar  (23.12.20 17:06:11) 
dede kaç yaşındaydı tapuları verirken? halalara başka bir şey verilmiş mi?


  • co2s2  (23.12.20 17:22:05) 
Muris muvazaasi bakman gereken konu.tapularin iptali sozkonusu olur.yasal haklarini sizden talep ederler.


  • duptıs  (23.12.20 17:37:57) 
tapu verileli 10 yıl oldu dede 70 yaşındaydı. en ufak bir hastane kaydı bile yoktur sapasağlam adamdı öldüğünde. ansızın öldü bir akşam bundan 2 yıl önce.

halalara da köyden fındık bahçeleri verildi. bu olay şehirdeki evler üzerine yaşanıyor.
  • yazar yazmaz yazan yazar  (23.12.20 19:06:37) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.