[]

Avrupa (schengen) ulkelerinde calisma vizesi?

selamlar. Avrupa'ya cokca is yapan bi firmaya basvurdum. Daha once Turk vatandasi biriyle calismadiklari icin benden avrupa ulkelerinde calisma ve seyehat durumumu sordular. simdi schengen vizesi ile seyehat edilebildigini biliyorum. ama schengen vizesi ile calisma izminim olmadigini da biliyorum. fakat sirket ingiltere merkezli oldugu surece (ingiltere'de yasiyorum) gecici olarak calisma imkanim var mi schengen ile? eger yoksa benim bu ulkelerden tek tek calisma vizesi mi almam gerekiyor surekli seyehat etme durumunda?




 
Brexit yuzunden isin oldukca zor.

Seni ise alirlarsa sana Ingiltere oturma ve calisma vizesi alacaklar. Oteki taraftan Schengen bolgesine gitmelik bir is olursa surekli vize alman gerekecek. Soz konusu isi bir ingiliz vatandasina vermek daha dogru cunku Ingiliz pasaportu ile 90 gun vizesiz Schengen girisi yapabiliyorsun.
  • cleric  (23.12.20 15:43:37 ~ 15:44:24) 
ingiltere merkezli şirket ile geçici olarak schengen ülkelerinde çalışmaktan kastınız nedir? 3er 5er gün gidip gelmek mi? yoksa gidip 2-3 ay kalmak mı?

bu arada @cleric'in dediğinden tam emin değilim. ingiltere çalışma vizesi alınca, schengen ülkelerine istediğin gibi girilmiyor mu=?
  • co2s2  (23.12.20 17:25:30) 
çalışma izni olsa da vize alacaksanız , normal vize alın devam edin. "geçici" çalışmalar için, ingiltere'deki işyerinizin geçici görevlendirmeleri için gittiğiniz yerde ayrıca bir çalışma izni almanıza gerek yok bence. biz yıllardır farklı ülkelerde "geçici" işler yapıyoruz, vize gerekliyse normal vize alıp devam ediyoruz. çalışma iznine gerek yok bence.

ingiltere'den çalışma izni olan birine daha uzun süreli şengen verirler bence. en kötü ihtimalle bir kere iki kere kısa dönem verirler, sonrasında uzun uzun verirler.
  • co2s2  (25.12.20 10:28:16 ~ 10:29:28) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.