[]

Yurtdışından para transferi: Payoneer vs Swift

Selam dostlar. Yurt dışından ödeme alıcam. Direkt usd hesabıma swift geçilmesi opsiyonu var. Bir de payoneer hesabıma yatırılması ve sonra benim onu kendi hesabıma çekme opsiyonum var. Gideri vergisi vesaire farkları neler olabilir? Ve benim ödemem gereken ekstra bir vergi olacak mı? Şirket değilim fatura falan kesemiyorum.




 
normalde her gelirin vergisini vermemiz gerekiyor fakat tek seferlik bir şeyse boşverin tabii.

swiftte gönderdiği banka + aradaki ihbarcı banka mı ne onlar kesinti yapabiliyor. Biraz belirsiz. Bende aradaki bankalar 7-8 dolar kesti hep geçmişte.

Payoneer'dan çekim ücreti 5.5 dolar falan(miktara göre değişiyor mu bilmiyorum), cepteteb dolar hesabıma 5 ay önce falan 7 dolar kesilerek gelmişti. Fakat geçen ay ikinci bir ödeme aldığımda birebir geldi. Sadece payoneer payı (5.5 dolar) kesildi. Ama neden daha önce olmadı da şimdi öyle oldu bilmiyorum.
  • nhk ni youkosu  (23.12.20 15:28:21) 
yüksek bir miktar değilse zaten sormazlar nerden geliyor bu para diye.

payoneer'da senin hesabına para gönderilirken onların ödeme araçlarına göre farklı bir fee ücreti var, %1 ile %3 arası değişiyor bu. (bu arada eğer hali hazırda payoneer hesaplarında para varsa ücretsiz olarak gönderebiliyorlar senin hesabına)

örnek veriyorum 100 dolar bir para gönderilecek senin payoneer hesabına, 97-99 dolar civarı senin hesabına geçer.

tabii payoneer bu para gönderimi sırasında fee'yi sen mi ödeyeceksin yoksa karşıdan mı keselim diye sorar. genelde ödeme yapanlar bu fee'yi karşıya itelerler.

payoneer'deki hesabından kendi fiziksel banka hesabına para çekersen de yine %2 bir kesinti oluyor.

yani kötü ihtimal olarak düşünürsek sana 100 dolar gönderildi, %3 + %2 kesinti yapılıyor. bankas hesabına gelecek olan para: 95.06 usd

www.payoneer.com

____________

swift ile doğrudan banka hesabına gönderirlerse de yine aynı şekilde bir kesinti oluyor. yanlış bilmiyorsam hem giden taraftan kesinti oluyor hem gelen taraftan, bazen firmalar tüm masrafı alıcıya yıkabiliyor.

bir örnek olması açısından işbank'ın swift ücretlerine bakabilirsin mesela.

www.isbank.com.tr
  • aziz dostum jack  (23.12.20 15:43:20 ~ 15:49:48) 
Ben olsam transferwise kullanırdım. Ücretsiz transfer için link istersen mesaj atabilirsin


  • alcapon  (23.12.20 15:49:53) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.