[]

"Ölüm Korkusu" kaynaklı olarak araba kullanamamak

"Sürüş anındaki tek bir hatamla ölümüme veya bir başkasının ölümüne yol açabilirim."

Araba kullanırken yapılabilecek "anlık bir dalgınlığın/hatanın" bu tür büyük sonuçlara neden olabileceğini biliyorum ve bu düşünceler yüzünden de yıllardır araba kullanamıyorum.

Çevremde erkeğinden kadınına, küçüğünden büyüğüne araba kullanmayanın kalmadığını gördükçe de kendime acayip kızıyorum, kendi durumuma sinirim bozuluyor.

Birebir benle aynı korkudan ötürü araba kullanamayıp da bu sorunu aşabilenler var mı aramızda? Veya "ben de tıpkı senin gibiyim, sırf bu korkudan araba kullanamıyorum" diyen?

 
bir bir buçuk yıldır araba kullanıyorum ve arabaya binerken hala bu duygudan dolayı geriliyorum. lakin özellikle şehir içinde birini öldürmen çok olası değil. nitekim kendini de.

bin arabaya yavaş yavaş dolaş. yapacak bir şey yok.
  • kljgslsdkjsd  (23.12.20 13:33:53) 
bu düşünce ile araba kullanmalısın zaten.

diğer yandan kasten veya cahil cesareti ile hatalı işler içinde olmayan bir insanın bu kadar ölçüp biçmesine gerek yok. hayatın doğal akışı içinde kazalar da olur başka sebeplerle de kendine veya başkalarına zarar verebilrsin. o zaman ne yapacaksın? bir odanın içinde izole hayat mı süreceksin?
  • lazpalle  (23.12.20 13:34:06) 
Bende 5 sene kadar kaza yaparım korkusuyla kullanmadım. Sonra zorunda kalınca kullanmaya başladım. Bir yerden sonra aman boşver diyor insan.


  • ycaycayca  (23.12.20 13:34:09) 
ben de aynı durumdayım. ailede birden fazla trafik kazası hikayesi olduğunu bilerek büyüdüm bu yüzden bırakın araba kullanmayı ön koltuğa oturmaya bile korkuyorum. bazen ben de sizin gibi herkes yapıyor ben niye yapamayayım diye kendimi gaza getirip ehliyet almaya karar veriyorum kısa süre içinde vazgeçiyorum.


  • mtfbwy  (23.12.20 16:06:10 ~ 16:06:49) 
Ben de aynı durumdayım. 9 senelik ehliyetim var. Ehliyeti aldığımda araba da aldım, korkum kullandıkça arttı, hiç kaza yapmadım ama en sonunda sattım arabayı da. 7-8 senedir temizim.

Çok istiyorum, ihtiyacım da oluyor ama çok korkuyorum. Düşüncesi bile elimin ayağımın buz kesmesine sebep oluyor. Başkası kullanırken de rahat edemiyorum, sürekli aklımda kötü senaryolar geziyor.

Aşmak lazım ama nasıl?
  • Kıllanıcı adı:  (23.12.20 16:31:33) 
Ben de tam olarak aynı durumdayım. Yıllar önce ehliyet aldım ama bir kez bile elimi sürmedim daha sonra. Kendime, bir hayvana ya da bir insana zarar verme düşüncesi beni inanılmaz korkutuyor ve reflekslerime de hiç güvenmediğim için asla kullanmak istemiyorum.

Birkaç ay önce benzer bir duyuru açmıştım ben de. Gelen cevaplar da şöyleydi:

www.eksiduyuru.com
  • ms brownstone  (23.12.20 17:05:36) 
Tam olarak aynısı var diyebilirim, bendeki bir adım ötesi.
Hapise girme korkusu.
Birinin ölümüne sebebiyet verip hapse girerim diye kullanamıyorum.
32 senelik ehliyetim var. Yaklaşık 20-30 kilometre kullanmışımdır en fazla.
Eşimle ara yollarda çalışırken bile ufukta yol kenarında yürüyen insan görürsem kornaya abanıyorum kaç kurtar kendini diye.
O yüzden pes ettim, taksilere de benim gibi müşteri lazım galiba.
  • cedilla  (23.12.20 17:21:58 ~ 17:22:36) 
en azından tek değilmişim, bu da bir şey :)

@cedilla ben de ehliyeti 16 yıl önce almıştım. en son trafiğe çıkış denemem ise 2006'ydı. gitmem gereken yere gidiş ve eve dönüşte o kadar kasılmıştım ki, biriken o stresin toplamıyla eve döndüğümde park ederken saçma bir hamleyle arabayı vurmuştum. bir daha da direksiyona geçmek hiç içimden gelmedi zaten.
  • jonas  (23.12.20 22:57:11 ~ 22:58:01) 
20 yıldır araba kullanıyorum, hala aynı korku var, 2 kere de ciddi kaza yaptım, öncesinde de sonrasında değişmedi korku, aynı şiddetle devam ediyor, telkin ediyorum kendimi direksyonun başına geçtiğim zaman. kendimden ziyade başka birine zarar verme korkusu ağır basıyor.


  • sinematikcrop  (23.12.20 23:04:01) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.