[]

Süreklilik İçeren Hayır İşi Önerisi

selamlar,

Annemizi geçtiğimiz aylarda kaybettik, kendisi inançlı imanlı bir insandı (Allah mekanını cennet eylesin) ve kendisinden kalan bir miktar para var, bunu kardeşlerim sürekliliği olan kullanıldıkça onun ruhuna sevap olarak gidecek bir hayır işi yaptıralım diye ısrar ediyorlar.

Afrikada kuyu açın önerileri oldu da o kuyu yapan tayfaya pek güvenmiyorum, kendi ülkemde bir hayır yapsak daha mantıklı gibime geliyor.

bu tarz bir durum yaşamış, gören eden duyan tavsiye edebilecekler var mı ? güvenilir bir hayır işi nasıl yapılır.
teşekkürler.
not: bilindik kurumlara zaten yardım yapıyoruz, daha çok böyle spesifik birşey konusunda beyin fırtınası yapmak istedim.

 
bir okula laboratuvar, kütüphane, oditoryum vs gibi bir şey yaptırılabilir.


  • habarbey  (23.12.20 12:06:41) 
ihtiyaç sahibi bir veya bütçeye göre birkaç çocuğa doğrudan burs verebilir, okul masraflarını karşılayabilirsiniz.


  • reanarchy  (23.12.20 12:10:26) 
Allah rahmet eylesin. Bir öğrenci soruşturup bulabilseniz, miktarı onun eğitimi için hibe etseniz güzel olabilir. Nakdi olmasından çekiniyorsanız, doğrudan siz de alabilirsiniz ihtiyacını. Özellikle öğretmen, doktor, hemşire, yaşlı bakımı vs gibi alanlar olursa, dediğiniz süreklilik (sadaka-i cariye) gerçekleşiyor bu durumda. Tabi hangi mesleğin insanlığa faydalı olacağını bilemeyiz, bunlar sadece aklıma gelenler. Yoksa çamaşır makinesini bulan insan da çok faydalı bi iş yapmış.

Kuyu açan yabancı organizasyon da çok fazla var bu arada.
  • gayda  (23.12.20 12:13:33) 
Bilindik ama yine de yazayım; Darüşşafaka.


Kendi adıma böyle bir durum karşılaşsam, darüşşafaka'da gönlüm rahat olur.
  • put it in your appropriate place  (23.12.20 12:25:03) 
@Habarbey' in yazdıklarına ek olarak çeşme geldi benim de aklıma. Bir okul bahçesine ya da bir yol kenarına gerekli izin alınarak yapılabilir.
Başınız sağ olsun, mekanı cennet olsun annenizin.

  • Amaranta ursula  (23.12.20 12:36:11 ~ 12:39:39) 
Servisle ulaşım yapılan okullarda yıllık servis ücretini ödeyebilirsiniz bir öğrencinin. İdareler bilgi verir bu konuda. Servisle gelinecek yerde oturup durumu olmayan, yürüyen çocuklar var. Yemek veriliyorsa okulda yemek ücretini ödeyebilirsiniz. Bazı okullarda yardımlaşma kulübü var toplanan parayı harçlık olarak ihtiyacı olan öğrencilere dağıtıyorlar.(okulların normal şekilde eğitim-öğretim yaptığını varsayarak söyledim.) Okula kitap bağışlayabilirsiniz. Çok iyi oluyor.


  • oyokbuyoknevar  (23.12.20 12:49:03) 
Köy okullarından birine zeka oyunları atölyesi yapmak için sponsor arıyoruz. Eğer hayrınızı yapmak isterseniz çok isabetli olur.


  • oxxo  (23.12.20 14:24:03) 
Darüşşafaka en iyi yöntem gibi.


  • since1907  (23.12.20 15:45:47) 
sağlam bilimsel projeleri desteklemek ya da yurtdışında lisansüstü eğitim alan öğrencilere burs vermek olabilir.

bir hastalığı olan ve tedavi gören maddi durumu yetersiz insanlara yardım olabilir.

Yoksul, yaşlı ve bakanı olmayan kişilere yardım olabilir.

4-5 çocuk yapmış fakirlik çekenlere lütfen para vermeyin.
  • dekart  (23.12.20 15:50:47) 
Edit: böyle bir işi ayda bir yaparsan süreklilik de olur hem.


  • kraltaci  (23.12.20 22:47:24) 
Vakıflar Vakıflar kanununa tabiidir ve devlet tarafından düzenli olarak teftiş edilmektedir. Ayrıca vakıflar kendi iç denetimleride bulunur ülkemizde en iyi işleyen kurumlardan biri vakıflardır vakıflara güvenebilirsiniz. Bilhassa kamu yararına çalışan vakıflar Türk Kızılayı, İHH, Dar-ül Aceze, Dar-ül Eytam gibi. Ayrıca kamu yararına çalışan vakıflara yapılan hibe ve bağışlar vergiden mahsup edilir.


  • berkan11  (23.12.20 23:02:47) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.