[]

Dışarıdan Satılan Netflix/YouTube Ortak Grup/Aile Üyelikleri Güvenilir Mi?

Selamlar,

Birkaç yerde rast geldim.
5-10 Lira’ya aylık premium üyelik alınıyor-muş.
Normal YT 19,90 ise dışarıdan dahil olunca 5 TL’ye denk geliyor aylık.

Aklıma takılan bunun güvenilir olup olmadığı.
Mesela biri YT için oynatma listemi, geçmiş aramalarımı görebilir mi?
Aynı şekilde NF profilime girip izlediğim filmleri/dizileri, listemi görebilir mi?

Yani benim anlamadığım, böyle sadece parasını ödeyip anonim bir şekilde kendi hesabımızla mı devam ediyoruz yoksa profilimizi başkasına mı açıyoruz?
Ya da ne?

Teşekkür ederim.

NF=NetFlix
YT=YouTube

EDIT: Konu 5-10 TL değil, sadece merak ettiğim için konuyu açtım.

 
Netflix'te diğer hesaplardan giriş yapabilirsin. Youtube premium'da diğer hesapların arama veya video geçmişini göremezsin. Ben tanımadığım insanlarla ortak hesap kurmayı vs mantıklı bulmuyorum.

Edit: Netflix'te giren herkes aynı şifre ile giriyor. Orada herkes için ayrıca kullanıcı hesabı seçiliyor. Laptoptaki kullanıcılar gibi. Youtube'da ise yine kendi hesabını kullanıyorsun. Premium'u satın alan kişi gruba seni ekliyor.
  • the coon  (23.12.20 05:26:04 ~ 05:33:31) 
yönetici sizi istediği zaman çat diye atabilir aileden ya da gruptan, tanımıyorsanız ulaşamayabilirsiniz direkt. toplu para verdiyseniz falan öyle durumlar için problem olabilir. onun dışında güvenilirlikle ilgili büyük sıkıntılar yaratacak bir durum yok.

youtube ve spotifyda yukarıda söylendiği gibi tamamen bağımsız bir hesaptan giriyorsunuz dolayısıyla size ait bir şey göremezler. netflixte ise yöneticinin mail adresi ve şifresiyle ana hesaba girip sonra farklı kullanıcılara giriş yapıyorsunuz. kullanıcı kilidi açıksa tüm ortaklar girip ne izlemişsiniz, favorilerinizi, listelerinizi vb. görebilir ya da bir filmi diziyi başlatabilir, devam ettirebilirler. bana göre o da çok büyük bir problem değil bakıyorsa baksın yani. "benim hesabımdan recep ivedik izlenmiş olamaz" benzeri bir takıntınız varsa yapabilecekleri en kötü şey onu açmak olur yani. onun için de isterseniz kendi kullanıcınıza ayrıca bir şifre de koyabiliyorsunuz zaten. o zaman şifreyi bilmeden giremezler.
  • hadsafhada  (23.12.20 09:03:46 ~ 09:11:39) 
Ben bir yerden üye oldum neresi bilmiyorum, burası da olabilir. 1 senedir 5 kişi tek bir sorun çıkmadı


  • etna  (23.12.20 09:34:17) 
gerçekten 15tl ye bu kadar ihtiyacın var mı?

bu işletmeleri böyle dolandırıyorsunuz, sonra ağlıyorsunuz "niye türkiyede şu yok, bu yok" diye. sizin gibi dolandırıcılar yüzünden yok.
  • tchuck  (23.12.20 10:27:20) 
kabul ediyorum herkesin bütçesi farklıdır ama 5-10 lira için de yapmayın böyle şeyler.


  • co2s2  (23.12.20 11:04:41) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.