[]

kayak veya snowboard nasıl öğrenilir?

selamlar, kayak ya da snowboard öğrenmek istiyorum. hiç bilmiyorum. uludağ ya da kartalkaya'da, 4 günlük bi macera kaça patlar minimumda? kalem kalem yazabilir misiniz yapmış olan arkadaşlar varsa? lükse kaçmaya gerek yok, ama elimizde hiç malzeme olmadığını da hesaba katmak lazım.

kalma masrafını da ekleyebilirsiniz ama ayrıca belirtirseniz çok sevinirim. bi de 4 günde çözülür mü bu iş sizce? günde 4-5 saat kaymakla uğraşılır mı? yoksa bunların eğitimleri saatlik falan mı oluyor? hiç bilmeyen adamı nasıl bir süreç bekliyor yani?


 
4 gün 3-5 binden başlar tabi bu çok asgari şartlarda olacaktır, takım kiralama, günde 1 saat ders, şehirde konaklama vs gibi düşünmeli. 4 günde başlangıç düzeyinde kayılır genellikle. akıldaki soruların cevapları için: www.skiciyiz.biz


  • Big bada bum bum  (23.12.20 00:24:14) 
Kartepe’ye gittiğimde hemen pistin orada bir hoca vardı 45 dk lık bir süre ile öğretiyordu.300 lira vermiştim.Hiç bilmeyen biri olarak en azından kayabilmiştim.


  • Fiyu  (23.12.20 00:26:47 ~ 01.01.21 12:46:40) 
Herşeyi kiralayın bence, satın almayın


  • Unde bach canim  (23.12.20 03:26:53) 
Roket, epeydir gitmedim ama her şeyi kirala. İstersen kıyafetini kendin al. Başta ucuza başlamak için sadece salopet alsan bile olabilir.
Kayak daha kolaydır. Günlük kiralar büyük paralar değil.
Kalemler şöyle,
Kayak, bot, kıyafet kirası
Hoca
Konaklama
Teleski/telesiyej ücreti
Bazen bu konaklamaya dahil olur.
  • kisa  (23.12.20 06:41:37) 
Kayak için 2 saatte düşmeden acemi pistinde boydan boya kayacak hale gelirsin. Yorar başta ama gerçekten coknguzeldir.


  • kisa  (23.12.20 06:42:48) 
aklıma geldikçe yazıyorum :)
günübirlik turlar ile başlama, çok yorucu oluyor. bir ya da iki gece kalacağın bir zaman ayarlarsan çok iyi olur. mümkünse bu işi haftaiçi yap. ciddi bir kalabalık, yukarı çıkmak için can sıkan bir yoğunluk olabilir.ben uludağ da, beceren tarafında osman yüce nin pistinde öğrenmiştim (yanlış hatırlamıyorsam) fakat hocalar her yerde rahatça öğretir. aklına şunu yerleştir, kayakta bacakların ayrılmaz :)

  • kisa  (23.12.20 07:10:49) 
Ben uludağ'da bilen arkadaşlarımdan 1 saatte öğrenip ilk gün kar sapanı tekniğiyle, ikinci gün büyük slalom, küçük slalom tekniğiyle kayıp ikinci günün ortalarında cehennem pistinden aşağı inmiştim.

Bacaklar güçlüyse, azıcık da gözü karaysan 1 güne çözersin. Yalnız bir kaç gün sonra bol kara girip öyle bir düştüm ki bir yerim kırıldı mı diye değil, nerelerim kırıldı acaba diye sağımı solumu yoklamıştım. Bilen birisinden ders alıp neler yapılmamalı konusunda nasihatleri iyice dinlenmeli.

Takım kiralarken wax yapalım bla bla diyenlere para kaptırma, zaten acemisin hiç gerek yok, sürat rekoru kırmayacaksın.

Teleski civarlarında kayma, yerler takır takır buz oluyor bir acemi için kontrolü oldukça zor ve yön vermesi zor olduğundan çıkış yapanlara veya direklere toslama ihtimali büyük.

Ders alırken de bireysel değil, grup şeklinde alırsanız çok daha ucuza gelir, sonuna kadar pazarlık edin, her yer hoca dolu.

Güncel fiyatlar nedir bilmiyorum ama illa uludağ'da otel bulmaya gerek yok bence. Aşağıda 5'te biri fiyatına kalıp araç varsa günübirlik çıkıp inebilirsiniz. Teleferik çalışıyor mudur güncel bilgiyi alırsanız araç olmadan da çıkabilirsiniz.
  • kimlanbu  (23.12.20 09:55:24) 
kayağı bilmem ama snowboardu öğrenmenin tek yolu götü kırmaktır.
ciddiyim.
o göt kırılacak ki bidaha düşmemek için beynin %100'ünü kullanabilesin.
  • KidLazer  (23.12.20 12:22:06) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.