[]

İşe giriş evrağında işkur aktifleştirme

Neden isteniyor? Daha önceki şirketlerimde istenmemeişti yeni mi çıktı bu durum?




 
İşkurda seni aktif iş arıyor gösterip devlet desteğinden faydalanmak istiyolar muhtemelen.


  • IncredibleMau  (22.12.20 23:25:15) 
işkur kaydı yaptırırsanız işyeri için ciddi teşvikler var çünkü. sizi etkileyen hiçbir şey yok, ama sgk işveren payının tamamını aylar boyunca devlet karşılıyor mesela.

daha önceki işyerinde; işyerinden veya sizin çalışma durumunuzdan kaynaklı olarak teşvikten yararlanamıyor olabilirsiniz, veya işyeri teşvikten hiç yararlanmak istemiyor olabilir. o yüzden istememişlerdir.
  • kibritsuyu  (22.12.20 23:25:37 ~ 23:28:31) 
Bizim arkadaşa demişlerdi git işkura kaydol biz yalandan başka insanları da alacağımız işkur üzerinden bir iş ilanı açalım sende o ilana başvur ama biz seni alacaz. başvuru sonrası ssk giderinin yarısını işveren olarak biz yarısını işkur karşılar demiş.


  • faraton  (23.12.20 13:09:59) 
Peki bu sektörel bir şey mi yani her şirket ister yarısını başkası karşılasın ssk giderlerinin? Neden bazı şirketler yapıp bazısı yapmıyor? Bana giren çıkan bir şey yok anladığım kadarıyla di mi?


  • regina phalange  (23.12.20 13:42:00) 
her teşvikin ayrı şartı var. hem işçinin sağlaması gereken şartlar var, hem işverenin.

örneğin işçinin işe girmeden önceki 6 ayda çalışmamış olması gerekiyor. işyerinin, yeni aldığı işçiyi, çıkan bir işçinin yerine değil, var olan personellerinin üstüne alması gerekiyor. yani devlet kabaca diyor ki, uzun zamandır işsiz birini işe alırsan, ama bunu da yaparken ayrılan bir işçinin yerine değil de var olanların üstüne alırsan, aldığın işçinin işveren payı 6 ay boyunca benden.

bu teşviklerden sadece bir tanesi. giren işçi son 6 ayda çalışmışsa, işyeri de var olan çalışanların üstüne değil de çıkan bir işçinin yerine almışsa yararlanamaz.
  • kibritsuyu  (23.12.20 19:41:58 ~ 24.12.20 05:59:47) 
E ben son 6 ayda çalıştım ama. Aralıkta ayrılıp ocakta başlıyorum yeni yerde. O zaman ne ayak?


  • regina phalange  (24.12.20 11:01:51) 
hocam bir sürü teşvik var. ben örnek olsun diye bir tanesini yazdım "kim istemez ki" diye sorduğun için. seninkilerin yararlanacağı başka teşviktir, onda son 6 ayda çalışma şartı yoktur da işkur kaydı şartı vardır.

sonuçta büyük ihtimalle teşvikten yararlanabilmek için istiyorlardır. sizin yatan sigortanızla hiçbir ilgisi yok, hiçbir değişiklik veya farklılık olmayacak.

şurada teşvikler ve ilgili kanun numaraları ve maddeleri yazıyor. merak ediyorsanız araştırabilirsiniz:

i.hizliresim.com
  • kibritsuyu  (24.12.20 17:41:54) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.