[]

Siber Güvenlik Tezsiz Yüksek Lisans yapılır mı?

Yani sormak istediğim zorlanır mıyım?

Daha önce açıköğretimden web tasarım ve kodlama ve sosyal medya yöneticiliği bölümlerini bitirdim

Fakat bu konulara ilgim olmasına rağmen, pek bilgim yok.

Bu bilgi azlığım sebebiyle (özellikle kod yazma yada programla dili konusunda) geçmekte zorlanır mıyım?

Dersler;

TSBG-611 Kişisel ve Kurumsal Bilgi Güvenliği 3 Zorunlu
TSBG-612 Bilgisayar Olay Analizi ve Müdahale Teknikleri 3 Zorunlu
TSBG-613 Kritik Altyapılar ve Güvenliği 3 Zorunlu
TSBG-614 Siber Güvenlik ve Savunma Politikaları, Stratejileri ve Hukuku 3 Zorunlu
TSBG-615 Araştırma Yöntemleri 3 Zorunlu
TSBG-621 Adli Bilişim: Teknikler, Teknolojiler ve Yöntemler 3 Zorunlu
TSBG-622 Casus, Fidye, Vb. Yazılımlar ve Korunma Yöntemleri 3 Zorunlu
TSBG-623 Siber Güvenlik Operasyon Yönetimi 3 Zorunlu
TSBG-624 Güvenli Yazılım Geliştirme ve Yazılım Güvenliği 3 Zorunlu
TSBG-625 Siber Güvenlikte Güncel Tehditler (Apt, Iot, vb.) Korunma Yöntemleri 3 Zorunlu
TSBG-691 Dönem Projesi 0

 
Zor bir tarafı yok çünkü tezsiz yüksek lisans programı denilen olayın baştan sona içi boş. Konular da gördüğüm kadarıyla ancak yüzeysel bilgi sunacaktır bu konularla ilgili. Bununla uğraşacağına, IT üzerine sertifikaları kovalasan daha faydalı olabilir (ccna, cissp vs gibi)


  • roket adam  (22.12.20 23:38:31 ~ 23:44:31) 
Derslerin hiçbirinde kod yazmanı gerektirecek bir şey yok. En fazla "bu iş için X programı kullanılıyor, onun için de şu komutları kullanıyoruz" seviyesinde bir şeyler olur. Onda da 3-5 satır şey ezberlemen gerekir. O da zorlamaz bence.


  • plutongezegendegilmi  (23.12.20 09:40:51) 
biraz geç bir cevap oldu belki ama söylemiş olayım, bu alanda çok büyük açık var. açık her sene daha da büyüyor.

bu bölüme ön ayak olan isim siber güvenlik derneği kurucusu ve aynı üniversitede bu dersleri veriyordu. derneğin faaliyetleri sonucu bu program açıldı.

tezsiz olduğuna kanmayın, buradaki diğer bölümlerden çıkma 3-4 tane dönem projesinin Tübitak'ın konferanslarında sunulduğunu gördüm.
  • teknopark  (30.06.21 23:48:43) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.