[]

Olmekten korkuyor musunuz?

Ben olmekten korkmuyorum ama ucakta olmekten ve yuksek bir yerden dusup olmekten acayip tirsiyorum. Gecen hayatimda 4. Sefer ucaga bindim yanimdaki arkadasima bildigin sarilarak geldim. Allahim insallah ucak dusmesin baska sekilde oleyim diye dua ettim gelene kadar. Bu arada arkadas covid pozitif cikti 20 gundur beraber olmamiza ragmen ve ucakta 1 saat yan yana gelmemize ragmen bana bulasmadi niyeyse.




 
ben acı çekerek ölmekten korkuyorum. normal ölüm olacaksa, 2 saniyede gerçekleşecekse her türlü gelebilir.


  • etna  (22.12.20 21:31:24) 
günümüzde ölümlerin % 92 si uykuda oluyormuş. :-)
umarım bende de öyle olur.

  • ankarakecisi  (22.12.20 21:50:41) 
ben de acı olayından korkuyorum yoksa dünyada varlığım devam etmeyecek korkusu yok bende.
@ankarakecisi abi dilekte bulunacaksan doğru bulun bari.o istatistik acı içindeki hasta ve yaşlılar için de geçerlidir :)

  • high hopes of the sozluk  (22.12.20 22:02:29) 
Aksi mümkün mü? Bu dünyadaki ömrünüzün sonrasına dair düşünceniz ne olursa olsun, yaşam boyunca deneyimleyebileceğiniz her şeyin ötesinde bir olgu ölüm, insan yaşamının en büyük karanlığı. Ben korkuyorum, her ne biçimde olursa olsun, acı verici ya da değil, ardından gelecek sonsuz bir yaşamın umudu olsun veya olmasın, deli gibi korkuyorum ölümden. Bu hayattaki en ilkel, en kökleşmiş kaygısı yaşamak olan canlılarız. Ölüm gerçeğiyle barışıksanız ya çok sıra dışı bir düşünce yapısına sahipsinizdir ve yaşama güdünüzü düşüncelerinizle susturmayı becerebiliyorsunuzdur ya da ölümün şu anın sorunu olmadığının içten içe farkında olarak rahatça atıp tutuyorsunuzdur. Bir olasılık daha var: Hayatınız size öylesine ıstırap veriyordur ki, yaşarken yüzleştiğiniz sıkıntıların dehşeti ölüm karşısında gösterdiğiniz içgüdüsel kaçınmadan daha ağır basar; yangında diri diri yanmaktansa kendinizi binadan aşağı bırakmayı yeğlersiniz.


  • huçi kuçi  (22.12.20 22:44:18 ~ 23.12.20 11:54:40) 
Ben de saçma bir şekilde ölmekten çok korkuyorum. Başıma yolda birşey düşmesinden, yemekten zehirlenmekten ya da bilmediğim bir alerjimin çıkmasından, yanlış tedaviden falan. Çok korkuyorum ulan.


  • Kıllanıcı adı:  (22.12.20 22:48:52) 
etna +1

acısız bir ölüm varsa her an gelebilir ama acı çekmekten korkuyorum. ve sanıyorum ki insanlar ölmekten değil ya acı çekmekten korkuyorlar ya da ölümden sonraki belirsizlikten.

ölümden sonra hayatın var olduğunu kesin olarak bilseydik yine de korkar mıydık ölümden?
  • oekuklu  (22.12.20 23:13:29) 
Ölüm anında hissedeceklerimden ve düşüneceklerimden korkuyorum. Ölmekte olduğumun bilincine varmadan ölürüm umarım. Bir de bütün hayatın gözlerinin önünden film şeridi gibi geçiyor, o anda bir saniye bir gün gibi hissediliyor diyorlar, hepten aklım uçuyor. Ölümden sonrasını düşünmemeye çalışıyorum. Muhtemelen bir şey yok, varsa da biz hissetmeyecegiz. Yok olma fikri korkutmuyor ya da canımı sıkmıyor, onu da geride kalanlar düşünsün. Ben hayattayken başkalarının yokluğunun acısını cekecegim, başkaları da benimkini çekecek muhtemelen. Ölüm yaşayanlar için büyük bir ıstırap ama ölene bir zararı olduğunu sanmıyorum. Yine de o ölüm anı beni dehşete düşürüyor. Uykuya dalmak gibidir umarım.


  • epistemic_regress  (22.12.20 23:15:38) 
kaza beladan korkmuyorum. hani ay hastalık çıkar ay araba çarpar vs korkum yok. ama bir gun kesinlikle öleceğimi bilmek korkutuyor. kaçış yok. iyi kotu er ya da geç kesin ölücez ya çok korkunç. sonrası belirsiz. kapkaranlık. surekli düşünüyorum zaten, kurtulamıyorum bu düşünceden. eğer erken ölmezsek ailemizdekilerin ölümlerine de ayni kesinlikle sahit olucaz. bilmiyorum bunlarla nasil bas edilir. kesin ya yuzde yuz... ilerde sevdiklerimizi kaybedecegimiz günler var ve ben simdiden bunları düşünmeden edemiyorum mesela. mutluluk falan bomboş geliyor. bir gün bahsettiğim her şey 'yarın' gerçekleşiyor olacak ve belki o gün bugün. nasıl korkulmaz, nasıl mutlu huzurlu olunur düşünemiyorum ben. benimki sağlıksız bi takıntı olabilir ama bahsettiklerim baya gerçekten olacak şeyler.


  • hazen  (22.12.20 23:54:03 ~ 23:57:16) 
Ama acı çekmeden encrypted-tbn0.gstatic.com


  • ekşi duyuru sever  (23.12.20 00:28:56) 
Ölmek değil ama sürünmek korkutucu


  • basingse  (23.12.20 02:01:58) 
tabii ki korkuyorum, daha korkunç ne olabilir


  • owaki  (23.12.20 02:23:37) 
Bir bilinmezlige dogru gidiyoruz dolayisiyla korutucu evet. Konuyla ilgili elimizdeki tek sey dini kitaplar, onlar da ucu acik bir suru aforizmayla dolu. Hayirlisi artik..


  • cooperr  (23.12.20 03:45:16) 
huçi kuçi +1
hazen +1

  • alfred  (23.12.20 08:47:07) 
Acı çekip sürünerek ölmek çok kötü. Kanser olup acı çekmek ve bu hastalıkla 5-10 yıl yaşamak ürkütücü bana göre ya da dağda ayı saldırısı sonucu ölmek, trafik kazasında araç içinde sıkışıp saatlerce acı çekip ölmek bunlar ürkütücü.

En güzeli bence soba zehirlenmesi uykuya dalıp küt gidiyorsun.(bilemiyıorum nasıl bir ölüm)

Rahmetlik ananemim bir duası vardı."allah'ım sen benim canımı birden al." rahmetlik pazara giderken kalp krizi geçirdi, düştü ve vefat etti. çok çabuk ölmüştü. duası kabul oldu.
  • komando kani var bende  (23.12.20 09:07:58) 
Ölüm anında hissedeceklerimden ve düşüneceklerimden korkuyorum. Ölmekte olduğumun bilincine varmadan ölürüm umarım. +1

Acı çekmeden ve bir şey hissetmeden ölmeyi isterim. Ölüm kavramından korkmuyorum, yani ölmekten değil yakınlarımın ölmesinden daha çok korkuyorum.
  • Hallegadola  (23.12.20 11:41:15) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.