[]

Yemek yaparken temizlik takıntılarım

Ben kendi yemegini kendi yapan biriyim. Disaridan sadece ayda bir lahmacun alirim bildigim bir yerden.

Yesillik asla yemem kendim hazirlamadigim surece.

Simdi soyle seyler kafama takilmaya basladi. Misal musluk suyuyla kuru fasulye nohut islatmiyorum. Hazir su kulllaniyorum. 9nlarin sabaha kadar musluk suyunun icinde kalmasina takiliyorum. Makarnayi da hazir su ile hasliyorum. Yemekleri de hazir su ile hazirliyorum.

Bir de yogurma islemleri oncesi elleri sabunluyorum ama acaba elimde sabun kalintisi kaliyormu diye takilmaya basladim.

Ispanak ,kivircik filan yikamak artik eziyet olmaya basladi. Maydanozu filan tek tek yika sirkeli suda beklet. Valla bi salata yapacam eziyet oluyor.

Ispanagi superfresh almaya basladim ama yine icim rahat olmuyor.

Ben ne yapayim ya? Cok mu takiliyorum.

Lokasyon istanbul

 
Böyle mutluysan devam et ben senin taktıklarına takılmıyorum mesela o şekilde mutluyum


  • basond  (22.12.20 21:10:11) 
Aslinda disarida salas bi kebapcida kebabin yanindaki salatayi kasiklamak mutlu edecek beni ama yapamiyorum. Misal domates salataligi kabuguyla asla yiyemem.
Boyle Mutlu muyum bilmiyorum. Rahat ediyor muyum? evet

  • Filinta61  (22.12.20 21:14:43) 
Bence çok takılıyorsun. Biraz bakteriye virüse maruz kalmak da iyidir, bağışıklık sistemin güncel kalır. Aşırı sterilize yaşayarak hasta olma riskini artırıyorsun aslında.


  • plutongezegendegilmi  (22.12.20 21:18:03) 
Çok takılıyorsun, kontrol altına almazsan ağır temizlik hastası olabilirsin. Bu potansiyel aynı şekilde bende de olduğu için kendimden biliyorum.

Bu yıkama temizleme işi beni de çok bunaltır, karbonatlı suda 12 dk bekletme hadisesini keşfettim. İstediğin kadar suya 1 tatlı kaşığı kadar karbonat atıp karıştırıyorsun, sonra temizlenecek sebzeleri içine atıp 12 dk bekletip istediğin şekilde duruluyorsun, ki brn yine tek tek yıkamayı tercih ediyorum, eskisi kadar uzun sürmüyor, en azından o 12 dk'da bi çorba bişey koyabiliyorum.
  • 1bir1bir1  (22.12.20 21:18:38) 
vesvese (okb)halini almış. Kurtulmak için mesela ortalama 20snlik veya 1 dk dklık işi o an bırak, acaba diyerek tekrar başlama aynı şeye. bunu alışkanlık haline getir.
Dışarı çıktığında kapıyı kilitleme konusundaki şüpheye düşmen de buna dahil . Kilitle bırak arkana dahi bakma .

  • Erva  (22.12.20 21:33:05) 
Hanıma okudum, ilaca başlasa rahat eder dedi.


  • baal  (22.12.20 21:47:51) 
ıspanak yıkamak zaten büyük bir eziyettir her zaman.
donmuş değil de, hazır ayıklanmış ve paketlenmiş olanlardan alıyorum bulursam.

evde bazen su paslı gibi akabiliyor, makarnayı, çayı falan ben de içme suyuyla yaparım.

toplu market alışverişi yapınca yeşilliklerin hepsini yıkar, sirkeli suda bekletir, kurutur öyle kaldırırım saklama kaplarıyla.
özellikle roka gibi şeylerden çok toprak ve böcek çıkıyor.

ama buna "takılmak" sorun biraz bence.
bugün sandviç yaparken hiç yıkanmamış marulun iki yaprağını alıp sudan geçirdim sadece mesela.
bunun gibi şeyleri yapamıyorsanız ve o işi yaparken geçen sürenin dışında da bunu düşünüyorsanız, biraz takıntı haline gelmiş olabilir.
  • blatta hiberna  (22.12.20 22:01:14 ~ 22:02:20) 
hepsi okb belirtisi. tüm bunlar sadece hayatınızı zorlaştırır, başka bir işe yaramaz. ufak ufak normale dönmeye çalışın. atıyorum bir şeyi 10 dk yıkıyorsanız 5 dk'ya düşürün. sonra 3 dk. böyle böyle normale dönebilirsiniz. ayrıca 5 dk yıkayıp yedikten sonra kendinize "bak 10 dk yerine 5 dk yıkadım hiçbir şey olmadı" diyerek bunu beyninizde normalleştirmeye çalışın. zor olacak ama hepimiz 1 dk yıkıyoruz, dışarda yemek yiyoruz vs. bir şey olmuyor gördüğünüz gibi. hep bunu aklınıza getirin.


  • rose parks  (22.12.20 22:42:20) 
bi su arıtma cihazı al, hayatın biraz kolaylaşır.


  • antihero  (23.12.20 23:31:36) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.