[]

Vodem Nasıl Bir Şeydir?

Türk Telekoma hem telefon parası hem adsl sabit ücret vırt zırt ödemektense Vodafone'un vodemlerinden alalım dedik. Ama emin olamadım, baglantı hızı ve kalitesi yeterli midir?

Üstelik belli bir taahhüt karsılıgına Teknosa'dan 1000 liralık hediye çeki de veriyorlar, ne dersiniz, alınmalı mıdır?

Yoksa Telekomdan telefon+adsl aboneliği mi alalım?

 
1000 lira teknosa hediye çeki külliyen aldatmacanın daniskası. en başta onu söyleyeyim.

1. bilgisayarı sürekli aynı yerde kullanıyorsanız, mobil kullanma, arkadaşın evinde kullanma, sokakta kullanma, yazlıkta kullanma gibi olaylarınız yoksa 3g modeme gerek yok.

2. hem download hem upload kotaya yazılıyor. kota aşımı da öküz gibi pahalı (megabaytı 5 kuruş, 1 gb aşmak = 50 lira) aylık download miktarınız 2-3 gb'ı buluyorsa tekrar düşünün.

3. çoğunlukla sabit kullanırım, ama mobil de kullanırım. sözlükte gezip sörf yapmak ve mail bakmaktan gayrı internet kullanımım olmaz, film müzik indirmem derseniz 3g modem iyidir. turkcell ve vodafone hemen hemen aynı fiyatlıdır turkcell 4 gb 39 lira, vodafone 5 gb 45 liradır. adsl ise telefon parası en az 10 lira artı aylık 4 gb 29 liradır. arada kapmanya yapar 19 falan yaparlar. bunlar kampanyasız düz fiyatlardır.

4. en başta dediğime döneyim. vodafone'da 5 gb 45 liradır, ama teknosa kampanyalı alırsanız aylık 79 lira mıdır nedir, 24 ay da taahhüt isterler. yani zaten ayda 35 liradan, 24 ayda 840 lira fazla para ödersiniz, onlar da 1000 lira hediye çeki verirler.

özet geç lan piç:

kullanımınıza bağlı. 4 gb kota yeter derseniz 3g tavsiye ederim. geçerim derseniz sakın bulaşmayın, adsl kullanın. babama yazlıkta falan da kullanabilsin diye turkcell 3g vınn aldık, nisan başında aldım, 1.5 aydır kullanıyor daha toplamda 1 gb bile kullanmamış. ona avantajlı mesela. yazlığa da götürüp kullanabilecek. ama ben çatır çatır film indirdiğim için (yasal filmler ehe ehe parasıyla lisanslı falan ehe he) mobil kullanmak istesem de adsl'den vazgeçemiyorum.
  • kibritsuyu  (18.05.10 14:47:37 ~ 16:06:31) 
walla ben 2 hafta kadar önce Vodem aldım. kontürlüsünden. 1 gb = 45 tl lik kontüre denk geliyor.
internet acayip hızlı. birçok yerde denedim ttnetten çok daha hızlı bağlanıyor ve kopma yok.

bana 1 gb yetmez dersen 4 gb lık paketi var ama 1 yıllık taahhüt istemekte kendileri.

benim evde ttnetim var. aptal gibi ortalama 20 tl telefon faturası + 30 tl internet parası verip ev hapsinde kalmaktansa gezer tozar internetime girerim misler gibi...
  • thebitterend  (18.05.10 17:28:13) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.