[]

Nasıl bir kamera?

Efendim uzun süredir kafamı kurcalayan bir soru, son kurtlar vadisi bölümünü izlmemle yeniden depreşti. Sanırım ilk olarak pide görmüştüm bu çekim tekniğini. Sanki insan vücuduna kamera flan bağlanıyor. Ama nedir ne değildir tam olarak şeyettiremedim.
Şimdi efendim www.youtube.com şurada 40. saniyeden sonra yapılan çekim nasıl yapılmıştır. Bu kadar iyi takip edebilen bir steadicam operatörü yoktur heralde. Insan vücuduna kamera flan mı bağlanıyor nedir? Nedir bu aletin/çekim tekniğinin adı?



 
Valla pi'd bilmiyorumda burda baya boktan olmus. Belliki adamin arkasina uzatip bi kamera takmislar. Muhtemelen iyi sabitlenemedigi icin surekli kesik kesik veriyorlar. Birde adama fazla hareket etme dusmesin demis olabilirler. Gerci bi daha baktimda sanki adam kaykayda giib duruyor, viraj alislari falan cok duzgun. tekerlekli biside tasiyo olabilirler belki. Ama hic anlamam bu olaylardan.


  • badseed  (17.10.07 16:59:04) 
bu iki tur yapilmi$ olabilir 1- goruntu adamsiz cekilip sonra uzerine masklanarak 2- stedicam kullanarak. steadicamin vucuda baglanan zamazingosunu tersten baglarsa zaten bu aciyi rahatlikla tutturabilirsiniz. bir montu tersten giymek gibi bi$i. cogu sahnelerde etraftaki objeler karakterler vs.. hicbi$i adama bakmiyo ne bilim bi yerde sadece biri bakiyor belki de adamsiz cektiler elle gezdirip sonra herifi goruntunun ustune yapi$tirdilar.


  • maresalx  (18.10.07 02:40:58) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.