[]

Wi-fi kanal ayarı

Merhaba,

Modemde (NetMaster Infinity-401) ara ara internet kesintisi yaşadığım için yayın kanalı ayarına bakıyorum ancak bir konuda kafam karıştı.

1) 2.4ghz bandında en uygun kanalı seçmek gerektiği söyleniyor.
2) 1,6 ve 11. kanalların çakışmadığı için tercih edilmesi gerektiği söyleniyor.
3) Routerda kanalı "Auto" modunda seçersek en uygun kanalı seçeceği söyleniyor.

Ayrıca
1) 2.4ghz bandında kablosuz bandwith'in 20mhz seçilmesi tavsiye ediliyor
2) Routerda otomatik olarak bu 20/40mhz olarak geliyor ve genelde seçilenin 40mhz olduğunu görüyorum.

Bu dilemmalarla ilgili tavsiyeniz var mıdır? Şimdiden çok teşekkür ederim.

 
Telefona bir wifi analiz aplikasyonu kurup, onunla etraftaki diğer wifi modemlerin kanallarına bakın. Boş olan kanal varsa kendi modeminizi ona ayarlayın.


  • reactionic  (21.12.20 17:31:50) 
Onu yaptım zaten ama muhtelif zamanlarda kontrol ettiğimde boş diye aldığım kanallar kalabalıklaşıyor ve uygulama artık onları "iyi" olarak göstermiyor.


  • prole  (21.12.20 17:54:04) 
Modemlerin çoğu otomatik modda olduğu için muhtemelen köşe kapmaca oynar gibi değiştiriyorlar kanalları. Wifi modem yoğumluğunun yüksek olduğu yerlerde 2.4GHz için kanal ayarı da kurtarmıyor.


  • reactionic  (21.12.20 18:16:17) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.