[]

Kovid tedavisi sonrası pıhtılaşma endişesi

Selam

Yaklaşık 3 hafta önce 15 günlük bir korona macerası yaşadım, son 8 günü hastanede yattım, 3 hafta önce çıktım işte. Doktor tarafından FARAZÎ olarak (işte tedavi başlayalı 10 gün oldu desek... diyerek vermişti ilacı ki benim tedavim başlayalı 15 gün olmuştu) verilen 20 kan sulandırıcı iğnenin 17'sini kullandım (aslında kutu içeriği olarak 4 ama bendeki iğnelerden biri elimde pert oldu, kapağını çıkarcam derken pistonu çekmişim bütün ilaç döküldü) 3'ü eksik kaldı. Ben de gidip yazdırmadık çünkü o iğneleri bulmak için çok fazla efor sarf ediliyor piyasada çok zor bulunuyor. Üşendim abicim yorgunum çünkü.

Şimdi benim birkaç gündür kalp çarpıntım var. Acaba kan pıhtılaşması olmuş mudur, coraspin veya aspirin kullanayım mı, doktora gitmeden bu bilgiyi almak istiyorum çünkü evden dışarı çıkmak istemiyorum. Bilgisi olan arkadaşlar varsa bilgilendirmeleri için minnettar olurum.

 
Bu noktada tavsiye vermek ciddi sorumluluk getirir, bu yüzden burada ancak insanlar kişisel deneyimleri üzerinden bi yorum yapabilir.

Benim kendi babam yaklaşık 3 hafta oksapar kullandı, en son kontrol edildiğinde d-dimer çok düşük çıkmıştı, bıraktı oksaparı. lakin hekimlerin sevdiği bir laf vardır, hastalık değil hasta vardır diye. Yani kişisel bir durum, benim babamda veya bir başka hastada x şeklinde olması sizde de aynı seyirde olacağını göstermiyor maalesef.

kanınız fazla seyrelmişte olabilir, olmayabilir de dolayısıyla bu noktada aspirin türevi kullanma önerisini verme riskine buradan birisinin girebileceğini sanmıyorum, kaldı ki hekimler bile test yapmadan bunu söyleyemiyorlar.

benzer süreçleri yaşadığımız için sizi anlayabiliyorum ama en azından bir asm'ye gidip d-dimer baktırsanız daha doğru olur, çünkü o veri olmadan ilacı kullanmak ve kanı gereksiz seyreltmekte riskli.
  • kobretti  (21.12.20 13:54:45) 
@kobretti

Bak ne güzel söylediniz, böyle bir değer olduğunu sağlık ocağında bu değere bakıldığını bilmiyordum, bana rehber oldu mesela. Çok teşekkür ederim.

(Doktorların çoğunun o sözü sevdiklerini hiç sanmıyorum).
  • 1bir1bir1  (21.12.20 13:57:36) 
bu arada sağlık ocağını arayıp d-dimer bakıyorlar mı teyit etmenizde fayda var. belki son düzenlemelerle o kaldırılmış olabilir.

(google'ladım, d-dimer yok sanırım. bunun için bir hastane olması gerekmekte muhtemelen.)

geçmiş olsun.
  • kobretti  (21.12.20 14:07:36 ~ 14:10:15) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.