[]

Doğum sigortası?

Selamlar

Doğum sigortalarından hiç birşey anlamadım. Şimdi 5000 liraya yaptırsak (bekleme süresine vs uyarak) anlasmalı hastaneye doğum için hiç para ödemiyor muyuz? Ve yine doktora her gittiğimizde muayene ücreti de olmuyor mu?

Bilenler varsa aramızda çok sevinirim :(

 
5 binliraya sigorta yaprırdınız diyelim 10 bin doğum limiti olan paket seçtiniz. Doğum ücreti de 30 bin olsun. Sizin paket (poliçe) desin ki ben doğumun %50 suni karşılarım hocam limit de 10 bin. Sizin ödeyeceğiniz tutar 30/2=15 limit 10 idi çıkar onu da 5000tl
Muayene ve tahliller bazı sigortada ayaktan tedavi limitinden bazı sigortada doğum limitinden düşüyor. Bu limitleri ve %kaç karşıladığını öğrenin tek yerden fiyat almayın

  • cilekli pasta  (21.12.20 00:42:48) 
Anadolu sigorta, doğum teminatlı tamamlayıcı sağlık sigortasını arastirmani tavsiye ederim.

Bize söylenen yatisli ve yatışsız tedavide herhangi bir ücret odemeyecegimizdi. Çünkü taminatlari limitsiz olarak belirtilmiş.

Doğum paketi ek teminat olarak alınıyor. 10 ayakta tedavi hakkın var. İstediğinde kullanabilirsin.

Bekleme süresi yok, sadece doğum paketi aldığında hamile olmamam gerekiyor. Beyana dayalı ancak hamile kaldığını bildirdiğinde regl dönemi sayılarak tespit ediliyormus.
  • elorelia  (21.12.20 07:02:21 ~ 07:03:39) 
bu arada bekleme süresine uymak gerektiği için bir değil en az iki sene sigorta yapmanız gerekecek, hesap yaparken onu da göz önüne alın.


  • michael_knight  (21.12.20 10:13:14) 
pakete gore degisiyor. bizim paket dogumu limitsiz karsiliyordu ayrica kadin dogumdaki tum muayenelerin ve tahlillerin de %80ini karsiliyordu. bu muayeneler dogum paketi kapsaminda oldugu icin kendi policemin ayakta tedavi limitinden dusmedi. dogum sonrasi da bebegin ilk tahlilleri icin 2.500 liralik masrafa kadar yine ucretsiz karsiladi. cok sukur ki ihtiyacimiz olmadi ama dogum sonrasi yogun bakim ihtiyaci olsaydi 30 bin liraya kadar ucretsiz karsiliyordu. biz doguma gittik 2 gun kaldik masraf odemeden ciktik geldik. butun bunlar police kapsamina gore degisiyor ama, arastirmak lazim.


  • in vino veritas  (21.12.20 12:08:07) 
Öncelikle selamlar, güzel bir sürece girmişsiniz tebrik ederiz.
Doğum yapmak istediğiniz il, özel hastane ve hastanenin anlaşmaları öncelikli olmak üzere sizin de bazı geçmiş sağlık bilgileriniz bu kapsamda çalışmak adına önem arzediyor.
Bazı hastanelerin bekleme süresi olmadan doğum teminatlı özel poliçeleri oluyor ya da standart özel sağlık poliçelerinden doğum kapsamı dahil olarak teminat çalışabilirsiniz.
teminatları ve primi sadece doğuma kadar olan süreç için düşünmeyin derim. sonrasında bebeğin ilk yıllarında da teminata dahil edilip ilerlenmesi olası sağlık sorunları için de büyük güven sağlıyor. Bu sebepten doğru şirket ve doğru poliçe ile başlamanızda fayda var. Tabi imkanlar dahilinde bu poliçelerle ilerlemekte de fayda var. hem kendiniz hem de çocuğunuz için ömür boyu yenileme garantisi alarak sağlık sigortası avantajlarnıdan faydalanmanız günümüz türkiyesinde çok büyük avantaj.
  • erty_ksk  (21.12.20 12:08:33) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.