[]

Zam vermeyen patron. Ne yapmalı nasıl yapmalı?

geçen yıl temmuz ayında işe girmiştim. bu yıl temmuzda nomal şartlarda zam almam gerekirdi. maaşlar yatınca patrona durumu sordum. burada yıl dolunca değil yılda bir kez ocak ayında zam veriyorum dedi. eyvallah dedim. bu arada servis kaldırıldı onun yerne 200 tl yol parası verilmeye başlandı. yemek de kaldırıldı onun yerine de 150 tl yemek parası. neyse benim dışarıdan aldığım yemeğe aylık 300-350 tl civarı bir para ödüyrum. yani aldığım para geçen yıla göre 200-250 lira azalmış oldu. üstüne de işe girdiğimde cmumartesi çalışılıyordu aydır cumartesi de çalışıyoruz. yani daha çok çalışıyor daha az para alıyorum.

neyse bu zam muhabbetinden 1 ay sonra 2 kişiye sonraki ayda da 2 kişiye zam yaptı patron. ben de açık açık sordum yılda bir kez zam sadece bana mı geçerli diye. hayır öyle değil canım ne zaman isterse o zaman zam veriyorum dedi. senden memnunum da dedi. bu arada sürekli bana ağlanıyor para kazanamıyoruz satışlar öyle para dönmüyor muhabbeti yapıyor.

bu ay maaşlarda bana yine zam yapmayınca tekrar sordum. yok işte satışlar artsın geçmiş borçlar ödensin bekle biraz muhabbeti yapınca ben de dedim ki bana vereceğiniz zamla şirket batmayacak fazla bekleyemem dedşm. zammımın da geriye doğru farklarını verirsiniz dedim.

şimdi ben aralık maaşını alırken zam vermezse is istifa etmeyi düşünüyorum. böyle aşkın ızdırabını deyip işini de al başına çal diyerek istifa etmeyi düşünüyorum. boş dururum daha iyi diye düşünüyorum. en azından çıktı görsterirse işsilik alırım.

ne yapayım bana bir yol gösterin.

okuyanlarsan aro.

 
abi niye istifa ediyosun işi sal boşla beğenmiyorsa o kovsun eğer zam vermiyorsa.


  • proletarier aller lander vereinigt euch  (20.12.20 17:56:03) 
+1 yukarıdaki arkadaş, ismi çok fena yazamam (:


  • MandMs  (20.12.20 18:45:39) 
Hocam bu hayatta yapılacak en saçma şey olur istifa.
Iş arayin, isinizi sallayın ama istifa etmeyin.

Bu arada öyle bir yerde calismak da zordur; kafama göre zam yapıyorum garipmis.
Bence düzgün kurumsal sirket bulun, patron şirketinde Türkiye'de cok az yerde calisilir.
  • logisticsmanager  (20.12.20 20:01:34) 
Bozulduğunu belli et ve isteksiz calis zam alamazsan. kovarsa tazminat ve işsizlik maaşı alirsin.


  • sarcophagus  (20.12.20 20:16:25) 
diğer arkadaşların önerilerini okurken "işten kovulmanın yasaklandığını ama süresiz ücretsiz izin" olduğunu unutma.


  • michael_knight  (21.12.20 10:32:35) 
İş aramaya başla bulunca istifanı verir çıkarsın. Zam yapmayan adam sana tazminatla işten çıkış vermez zaten şu dönemde istese de yapamaz.


  • cilekli pasta  (21.12.20 14:26:41) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.