[]

Kapitalizme direnemiyorum

Kredi kartı kullanmaya başlayacağım. Kullanmayacam dedim dedim ama 2 cep telefonu ve 1 bilgisayar alacağım önümdeki dönemde, taksiyle almanın tek yolu kredi kartıymış.
Kredi çekeyim dedim istenilen belgeleri sağlayamıyorum. 6ay çalışmak vb gibi şartlar vs vs.....
Evraksız dosyasız 12000 lira çekmem gerekiyor.
Hangi banka bana bu konuda pürüz çıkarmaz?
Diyelim kredi çekemiyorum. Kredi kartı almam gerekiyor.
Hangi bankanın kartını alayım?
Hediye çeki falan veren, kampanyası bol kredi kartı öneriniz olur muydu?

 
Kapitalizme direnmek nimetlerinden faydalanmamak değil, onun oyuncağı olmamak bence. Günümüz koşullarında kredi kartınız olabilir ancak kartınız var diye sırf indirim, puan vb şeyler yüzünden alışveriş yapmamanız ona karşı bir duruş olabilir.


  • erty_ksk  (20.12.20 17:41:16) 
telefonun ve bilgisayarin halihazirda iyi kotu varsa ve yenilerini alacak paran yoksa alma. banka o krediyi sana vermiyor cunku senelerce olan tecrubesinden, milyonlarca insanin kredi donuslerinden vs. ornekledigi uzere o krediyi odeyemeyecegini dusunuyor.

Kredi karti alsan da 12000 limitli kart alacagin mechul bu arada.

bir de yine yukaridakine benzer sebeplerden kredi kartiyla taksitli telefon alimi falan yasaklanmisti izinler tekrar geri geldi mi bilmiyorum. siteler taksit istedigin zaman sana kredi kullandirtiyordu.
  • robokot  (20.12.20 18:07:32 ~ 18:10:11) 
Elşndekileri eşyaları bir düşün değerlendir ve sat. Ayrıca bazı tanıdıkları dan borç alabiliyorsun al ama Kredi kartına yaklaşma.

Cep telefonları ve bilgisayar umarım çok üst seviye değildir diyeceğim ama 12000 liraya bakınca öyle görünüyor durum. 12000 lira büyük bir para değil ama alacaklarına kıyasla çok yukarıda seyrediyor bu meblağ.
Samimi söylüyorum çok çok orta halli bu 2 telefon 3000lira olur (yurtdışı ve kayıtlı)
Bilgisayarda 3000- 3500 dersek her halükarda 6.500 giderin olur ki kalan kısım cebinde durur. Ben ikinci el almanı tavsiye ederim bu işlerden anlayan bir arkadaşın da yanında olsun
  • Erva  (20.12.20 18:34:11) 
Cep telefonuna taksit yapmıyorlar hocam, yani kredi çekip almanız gerekiyor, çünkü kartla alırsanız ve kafanıza göre taksit yapıp öyle ödeyeceğim ben derseniz her ay gecikme faizi ödemeniz gerekir, o da epey yüksek bi miktar. 12.000'i 12 ayda öderim derseniz herhalde 20.000 falan olarak ödemeniz gerekir yıl sonunda. Halbuki kredi çekseniz 14.000 falan ödersiniz. Çekemiyorum demişsiniz, farkındayım, ama arada ciddi bi fark var o yüzden özellikle yazmak istedim.

Kaldı ki banka kredi vermiyorsa o limitte bir kredi kartını hiç vermez muhtemelen.
  • plutongezegendegilmi  (21.12.20 00:07:59) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.