[]

Avukatlara soru!!!

Şu yöntemle bir avukat güzel para kazanamaz mı? Halihazırda bunu yapıp kazananlar var mı?
Etik olmadığını tabii ki biliyorum ama bir engel de yok, anlatıyorum:

Avukat yanına bir dostunu alır. Dostuna facebook twitter gibi mecralarda fake olmayan hesaplar açtırır. Bu dostumuz tartışmalı post’ların altına aykırı ama asla hakaret içermeyen yazılar yazar.
Örneğin:
muhalif bir post’un altına “cumhurbaşkanımızın değerini sizin gibiler anlamaz” yazmak
Fenerbahçeli bir hesabın tweeti altına “siz önce fener şikesinin hesabını verin” yazmak gibi gibi..

Bu ülkede kendine küfür ettirmek gördüğünüz gibi çok kolay. Her küfür=1 Suç duyurusu..

Dostumuz küfür yiyor. Avukat şikayet ediyor. Tabi sadece açık ve net küfür edenlere, ismi cismi belli olanlara, fake hesap olmayanları şikayet ediyor. IP tespit etme gibi teknik imkanlarımız yok.

Her ay 10 kişiye suç duyurusunda bulunulsa 4 tanesi ile uzlaştırma aşamasında 2 bin tl ye uzlaşılsa,
4 tanesiyle dava aşamasına geçilse ve kazanılsa dava başına 4 bin vekalet ücreti çıksa, 2 dava da kaybedilse... toplam ayda 24 bin lira kazanç var gibi gözüküyor. Hadi masrafını çıkalım. Kaybettiklerimiz de kendini avukatla temsil etmiş olsun vs.. yine de 15 k kazanç görüyorum.

Yanılıyor muyum? Yapılamaz mı? Nasıl engeller çıkabilir?

 
Çok şey derdim de parmaklarımı yormayayım şimdi. Umarım memleketteki avukatların hepsi böyle değildir. İyilerle karşılaştırmayı nasip etsin allah....


  • mantarsevmem  (20.12.20 11:05:42) 
davayı kim açacak? küfür edilen mi? isim sahte. adamın gerçek adı ahmet, fake adı mehmet. müşteki diyecek ki ben mehmete sövdüm, sana noluyor.


  • cowboy  (20.12.20 11:10:01) 
Küfür edilen açacak. İsim sahte olmayacak. Kendi adıyla açtığı hesaptan işi yürütecek.

Arkadaşlar tepkinizi bana değil sisteme gösterin. Ben ekmeğimi böyle kazanmıyorum çok şükür. Sadece bu işin teorik olarak mümkün olduğunu ama pratikte nasıl olacağını öğrenmek istiyorum.

Ben bu işi paraya döken televizyonun ünlü simaları olduğunu biliyorum. Kendilerine gelen yüzlerce hakareti şikayet ediyorlar. Ve ciddi gelir kapısı yapmış durumdalar.
  • adwokat  (20.12.20 11:12:44) 
mahallenin camcısının, gençelere para verip camları kırdırmasına benziyor. etik kısmına girmiyorum onu sormamışsın zaten ama neden olmasın?


  • etna  (20.12.20 11:45:02) 
Etik olmasa da mümkün. Zaten bu veya buna benzer yöntemlerle iş yapan bir sürü avukat vardır.


  • bayc  (20.12.20 11:56:18) 
erkan tan yapti bunu. yapiliyor yani. ama buyuk ahlaksizlik tabii o kismina girmiyorum. bu ulkede normal.


  • hazen  (20.12.20 12:39:17 ~ 12:40:49) 
Yapılabilir. Ama dileğim böyle Adalet temelli düşünmeyerek kendi maddi hırsı adına bu işlere girişenin kısa zamanda o paralarla birlikte belasını bulmasıdır.
Hatta o paralarla yenilediği arabası takla atsa umrumda olmaz.

Mahkemedeki hakime savcının katibin haline acırım doğrusu böyle gereksiz kimselerin işleriyle uğraştıkları için. Harcanan zamana yazık.
Hatta bu konuda dava dosyası içindeki a4 kağıtlara acırım böyle art niyetli davalarda kullanıldıkları için .

Baz doktorlar da böyle nefslerine yenik düşmüşlerdir bazı ilaç şirketlerinin ellerinde .
Geçmişte çıkan haberlere bakın.
  • Erva  (20.12.20 12:48:32 ~ 13:24:09) 
yapılabilir. bence de etik değil, insanları suça teşvik edip bundan para kazanmak söz konusu. ama şunu da göz önüne almakta fayda var, küfür eden adamın hiç mi suçu yok?

sosyal medyada umarsızca küfür eden, sayıp söven tayfadan rahatsız değil misiniz?
  • trajikomix  (20.12.20 13:24:26) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.