[]

Pandemiyle Başa Çıkmaca

Neler yapıyorsunuz?

Sorum aslında gününüz nasıl geçiyordan öte, bu uzayıp giden belirsizlikle başa çıkmak için neler yaptığınız.

Bir süredir beni ciddi olarak zorlamaya başladı. Haberler zaten iç karartıcı; birbirinin aynı olan flu günler, uzayıp giden mesai saatleriyle geçip gidiyor gibi. Bir yandan evde olmaya şükrederken işten arta kalan zamanda hiçbir şey yapmak istememe.. Karantina başlarındaki Netflix'ler Houseparty'ler ev yapımı ekmekler falan da çoktan miladını doldurdu sanki.

Ne dersiniz?

 
Virüsü düşünmüyorum. Sırf evdeyiz diye evde bir şeyler yapmak zorunda değiliz. İnsanları hayatı verimli yaşama çabası yoruyor. Halıda yuvarlanmak da yerine göre rahatlatıcı bir aktivite olabilir. Ben kendime şu soruları soruyorum. Virüs olmasaydı ertesi gün ilk uçakla New York'a mı gidecektim? Ya da virüs olmasa evde nükleer enerjiyle ilgili deney mi yapacaktım? Hayır. Ben her zaman yapmam gereken şeyleri yapıyorum. Yabancı dilimi geliştiriyorum. Şu Netflix de çok abartıldı. Netflix'teki filmlerin çoğu herhangi bir film izleme sitesinde de var.


  • dissendium  (19.12.20 21:24:16) 
TR'deki ekonomik sorunlar hariç :

Uzayıp giden bir belirsizlik yok. 8 ay önceye göre pek çok şey daha belirli ve öngörülebilir. (sosyal medya gürültüsü kafanızı karıştırmasın)

Tamamen eskiye dönebilir miyiz ? Muhtemelen bazı alışkanlık ve rutinler değişecek ama korkulacak ve insanın uyum yeteneğini zorlayacak düzeyde değil.

Pandemiden ayrı olarak dünya ekonomik ve siyasal düzlemindeki kırılmalar daha ciddi olasılıklar barındırıyor.
  • qaram  (19.12.20 22:08:03) 
Evet kabak tadı verdi bence de.
İş güç de tehlikede hal böyle devam ettikçe. Virüs denen şey bugün bitmiş olsa Çok daha kötü günler ekonomik olarak bekleyecek bizi. Şimdi herşeyi pandemiye bağlayanlar yarın pandemi bitince işsizlik ekonomik sorunlar vs insanlar daha bi buhrana girecek gibi.
Sonumuz hayırolsun şimdiden.
  • erty_ksk  (19.12.20 22:40:11) 
haberleri bırak, ben sadece buradan ve sözlükteki gündemden haberdar oluyorum, hangi kanalı açsam korona korona korona, ölen insanlar, şunlar bunlar.

mart ayında bıraktım haber izlemeyi psikolojim ciddi şekilde etkileniyormuş meğerse.

onun dışında, depresyonla mücadele et, evde spor yap, online olarak arkadaşlarınla görüş, oyun oyna, hobi edin vb vb.
  • killerbee  (20.12.20 01:26:29) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.