[]

fütürizm hakkında kitaplar

kastettiğim fütürizm mi tam olarak emin değilim. şöyle açayım. gelecekte hangi teknolojiler dünyaya hakim olacak. otomasyonun geleceği nedir? çalışmanın gerekli olmaktan çıktığı bir dünya ihtimal dahilinde mi? bu tip sorular ekseninde hazırlanmış kitaplar var mı önerebileceğiniz?




 
Arayacağın başlıklar blockchain, singularity, transhumanizm, great reset. bu gibi kavramlar küreselcilerin hoşuna gider.
Otomasyon ve hatta istihbarat alt yapısı konusunda konusunda ise Huawei markasının Çin'den başlayıp dünyada yapmak istediklerini araştır derim. Trump ile çekişmelerinin arkasında başka bilinmeyenler vardı.

Maalesef insanımız her daim 5-10000 TLlik akıllı telefon peşinde koştuğundan teknolojiyi takip etmek sanıyor bunu. Aslında teknolojik ürünlerin gönüllü esiri durumundalar.

Çalışma/iş konusunda ise gelecekte daha çok istihdam olacağı yönünde bir haber izledim geçen haftalarda Tv'de ama bu daha çok korkuları hafifletme yönünde görünüyor. edindiğim kadarıyla insanı tamamen ele geçirmek ve ondan enerji sağlamak gibi bir durum var. Bu konuda örnek görsel şu olsun :
i.hizliresim.com

Zaten dünyada nüfusunu azaltma projesi var.
Dünya ekonomi forumu , küresel iklim çalışmaları ve the economist bu konuda biraz bir şeyler sızdırıyor ki zaten kendilerinin doğrudan planları söz konusu . Bilim , tekel halinde gelişme gösteriyor (maalesef)

Ayrıca kitap olarak İnsanlık 2.0 'a bakabilirsin.
  • Erva  (19.12.20 19:40:52 ~ 20:01:34) 
Michio Kaku kitaplarını önerebilirim, geleceğin fiziği ile başlayabilirsiniz belki..


  • ruz  (19.12.20 19:45:20) 
@erva bahsettikleriniz hakkinda okuyabilecegimiz ya da izleyebilecegimiz seyler nelerdir? Kaynaklar eserler


  • optimistbakunin  (19.12.20 21:49:44) 
Haluk özdil in YouTube kanalını yeni keşfettim bir kaç videosunu izledim ama ona bakabilirsin.
İsmail tokalak tv'ye de çıkar bazen.
Ertan Özyiğit olabilir.
Okumadım ama Ahmet dağ'ın kitapları var transhumanizm diye.
  • Erva  (19.12.20 23:47:34) 
Kevin kelly - inevitable
Peter frase - four futures
Megatech (yazarini unuttum)
  • karpuzpeynirekmeksu  (20.12.20 00:22:16) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.