[]

blueberry - cranberry - yabanmersini ?

şimdi bu blueberry(mavi olan) denilen meyvenin tazesini veya kurusunu bizim memlekette bulmak mümkün müdür ?
buna yaban mersini diyor insanlar ama yaban mersini deyince resim2'deki kırmızı yemişi gösteriyor bizim aktarlar. hatta sanırım bu kızılcık denilen şey.
neyse yani sonuç olarak bu mavi olanından bulma şansımız var mı istanbul'da. sanki içi komple çekirdek gibi duruyor ama tadına bakasım var.


 
Ben de merak ettim, Gedik Flora sitesini buldum: www.gullini.com

Altta nasıl satın alabilirim kısmısı var ve Anadolu Yakası'na ait bir telefon numarası verilmiş.
  • uyuklayankedi  (18.05.10 01:48:33) 
en.wikipedia.org

"likapa, ligarba, kaskanaka, çela, morsvi, lifos, çalı çileği, ayı üzümü, çoban üzümü" gibi adlarını vermekte vikipedi.

Likapa diye googleda aratınca çokça sonuç geliyor. Muhtemeln bu adla sorarsanız aktarlara bilgi alabilirsiniz belki.

Ayrıca şöyle bir link bulabildim.

www.karspazari.com
  • neskafefincanindaturkkahvesi  (18.05.10 01:53:06) 
ilk resim muhtemelen saçma sapan kurutma yontemleri yuzunden o hale gelen cinsten, en azından istanbuldaki aktarlarda falan öyle. 2.resimdeki haliyle rize'de üretilir, vakti de gelmiştir ya da yakındır. likapa adıyla rize yoresinde bilinir, ordan tazesini sipariş edebilirsiniz, gugıl amcanın yardımıyla.
hehe bu arada ayıların cok sevidği bir yemiştir, rizeyle alakalı bi programda izlemiştim.

  • gofragol  (18.05.10 01:58:06 ~ 01:59:00) 
istanbulda kuruyemişçilerde yaban mersini denen şey kesinlikle kızılcık yani cranberry. gerçek yaban mersini kurusu istanbulda pek görmedim yurtdışında dried blueberry die bulabilirsin ama kilosu en az 25 dolar a gelir + shipping ki bir bulduğum site tr a shipping yok demişti.
sahibinden.com ve gittigidiyor.com da satan adamlar var.
www.iherb.com
ben netten bu ürünü almıştım, çok güzel, şu an yok ama ilerde belki yine olur. hem ekstra su koyup meyve suyu yapınca çok güzeldi, hem de salatalarda mükemmeldi.
  • joepiscopo  (18.05.10 10:31:44) 
İlk fotoğraftaki yaban mersini değil. Büyükşehirde yaşıyorsanız bazı süpermarketlerde bulabilirsiniz. Ankara'da Real'de bulunabilir mesela. İstanbul'da Macrocenter'larda da var. Rize'de reçeli yapılıyor, ama satıldığını görmedim.

100 gramına 25-30 TL istemeleri mümkün.
  • paranormal  (18.05.10 10:36:15 ~ 10:37:30) 
istinye park'taki malatya pazarında gördüm ve hatta tattım ben. daha az şekerli ve kilosu oldukça pahalıydı. ama var, bilginiz olsun. :)


  • vejeteryan vampir  (18.05.10 10:48:33) 
Turkce isimlerde tutarsizlik var, bircok yerde karsiniza cikar. Bazi yerde cranberry'ye yabanmersini deniyor, baska yerlerde blueberry'ye.


  • wpi  (18.05.10 12:16:59) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.