[]

Duvara boru deliği/kanalı açmak için matkap ucu önerisi?

Çamaşır makinesi banyoya sığmadığı için ara hole konulacak. Fakat su kablolarını geçirmek için aradaki duvara kanal/delik açmam gerekiyor. Evdeki matkap için şu ucu almayı düşünüyorum: www.amazon.de Fakat sorun şu ki duvar 13 cm kalınlığında, bu matkap ucu ise yaklaşık 5 cm deliyor. Sorum şu; 5 cm'lik bu uç ile 3 denemede 13 cm'lik duvar delinir mi, yoksa şunun gibi daha uzun bir matkap ucu mu almak "zorundayım"? www.amazon.de

Uzun olan daha pahalı olduğu için, mümkünse kısa olanı almak istiyorum. Hedefim kısa uç ile önce 5cm'lik kısmı dışarı alıp, sonra ikinci kez bir 5cm daha delmek ve nihayetinde kalan 3 cm'yi de delip sonlandırmak. Tecrübeli ustaların fikrine ihtiyacım var. Kısa uç iş görür mü, yoksa mecbur minimum 13 cm uzunluğundaki bir uç mu almalıyım?


 
öncelikle beton ise zor delinir. ama 13cm dediğine göre büyük ihtimal tuğla vb. duvardır. adaptör almak istemiyorsan ve elinde uzun bir uç varsa şöyle yap: ilk önce deleceğin yerden uzun uçla duvarı komple del ve bir kılavuz aç. sonra 5cm -ki o zaman 6-7 deler- önden, 5cm de arkadan del ve temizle.


  • malheiros  (18.12.20 23:21:40) 
13 ise orasi 10 tugla orulmustur gerisi siva seramik bok pusur. gerek yok panch benzeri bir seye

uzun bi tane sds plus beton delici alin gitsin. uzunlari var. 18'lik. 20'lik de var da onlar her yerde yok. 18'likle birkac yerden deliverin. 18*200mm ya da 18*180 ya da 20*200 o da olmadi 16*18 fark etmez iste.
  • turbo sadık  (18.12.20 23:30:41) 
ilk linkteki üçüncü resimde
"countersunk screws can better catch threads" demiş, yalan olduğunu söylemeye geldim. somun başlı vidalara sonsuz güç uygulayabiliyorsun daha sıkı kavrıyor, alyan anahtara nisbetle.

  • esref  (18.12.20 23:31:09 ~ 23:33:27) 
@maltheiros'un dediği bana çok mantıklı geldi. Buna daha yakınım.

@turbo sadık; bana bahsini ettiğiniz ucu google'dan gönderebilir misiniz, çünkü tam anlayamadım neden bahsedildiğiniz.

bu arada duvar tuğla örülü ve duvarın bir tarafı normal alçıpan, diğer tarafı seramik, seramiğe zarar vermeyecek bir çözümün peşindeyim. bu uçlar seramiğe zarar vermez değil mi doğru uygulandığında.
  • kitap gibi sessiz  (19.12.20 00:42:22) 
bunda duvarlar için uygun değildir diye yazmış zaten bu işinizi görmez sizin gibi. tuğla ise bulabildiğiniz en kalın uzun uçla 2 3 delik açarak genişletip halledersiniz


  • argent dawn  (19.12.20 01:04:22) 
www.nalburcuk.com

şöyle bir beton ucu yeterli olur, 13cm delik kablo için çok fazla. bu beton ucuyla kablo sığmazsa matkabı aşağı yukarı hamle yaparak deliği genişletebilirsiniz.
  • trajikomix  (19.12.20 01:07:10) 
Derinliği 70 mm olan bir uç aldım, malheiros'un dediği gibi çift taraftan delerek açmaya çalışacağım. Deliğin çapı 13 cm değil, yaklaşık 7 cm. İçinden su boruları geçeceği için mecbur en az 5-6 cm çapında olmak zorunda.


  • kitap gibi sessiz  (19.12.20 05:59:40 ~ 06:00:56) 
Tesisatı çekme işini siz yapacaksanız yukarıdaki arkadaşlar yöntemi önermiş.

Ama tesisatçı girecekse kendiniz uğraşmayın. Adam hilti ile gelip 2 dakikada deler.
  • kibritsuyu  (19.12.20 08:18:53) 
Bayağı zor oldu ama @maltheiros'un yöntemiyle hallettim kendim, teşekkürler.


  • kitap gibi sessiz  (08.01.21 16:58:01) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.