[]

Devlet Üniversitesinde Tıp Okumak Pahalı mıdır?

Arkadaşlar Devlet Üniversitesinde Tıp Okumak masraflı mıdır? Diğer bölümleri okumakla tıp okumak arasında masraf bakımından(kitap ders araç gereç ücretleri vb.) fark var mıdır? Okuyan yada bilen arkadaşlar bilgilendirirse çok sevinirim.




 
bunu daha ziyade okumayı hedeflediğiniz okulların instagram fecebook sayfalarına yazsanız daha kolay bilgi alabilirsiniz.
benim mühendislik okuduğum okulda bütün kitapları orijinal aldırıyor üzerine çözmemizi istiyordu bazı hocalar. kitabı geç alana sayıp söven hoca bile gördüm. kendim ardından başka bir üniversitede çalıştım çocuklara elimizdeki pdf kitapları paylaşıyorduk. kitap kısmı okuldan okula değişiyor bu sebeple.
diş hekimliği okumak nerde olursan masraflı malzemeni kendin alıp diş felan yapıyorsun ama tıp için duymadım açıkcası.
  • cilekli pasta  (19.12.20 14:37:34) 
üniversite yıllarımda 1 yıl boyunca tıpçı bir arkadaşımla beraber kaldık. 5.sınıftı kitap mevzusu çok dönmüyordu sağda solda birikmiş kitapları vardı.

o zamanın parasıyla 120 lira civarına sağlam bi yazıcı 10 top a4 ve kartuş vs almıştı. haftalık 300-500 sayfa çıktı alırdı. bundan başka gider kalemini görmedim. 2-3.sınıfta kitap aldırmıştır hocaları o kadar. çok ekstra bir masrafı yok tıp okumanın.

ancak tus diye bir olay var, acayip bişey. bi kesim kobuçu kızın dediği gibi 2 sene evvelden 25-30 taksitle kayıt oluyor. dershane ücretleri 30 bin liraları geçmiş durumda. bi kesim de ne gerek var dershaneye deyip hiç gitmeden bireysel çalışıyor (ev arkadaşım bireysel çalışan gruptandı. dershane konusunu düşünmemişti hiç mesela) bu kısmı çok bireysel, buradan ya da başka yerlerden tavsiyeyle hareket etme.
  • avatar is back  (19.12.20 14:53:15) 
tıp okumak masraflı. tıp diğer bölümler gibi değil kaynaklar önemli. bazı kitapları kesin almak gerekiyor onun dışında fotokopi bile ciddi yekun tutuyor.

nacizane görüşüm tıp okunmaz. eskisi gibi bir doktor maaşı yok, mesai saatleri çok düzensiz, çalışma saatleri fazla. bunun yerine savcı hakim olmak çok daha iyidir. maaşı doktor maaşından fazla, saygı görürler, konumu yukardadır, doktorlar gibi yıpranmazlar. hem maddi hem de manevi olarak.

tabi bunun dışında mühendislikler var ama onları bilmiyorum o yüzden bir şey diyemem.
  • alko ikarus  (19.12.20 14:58:14) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.