[]

Trafik sigortası

Trafik sigortası ve kasko yaptıracağım. Kasko da olacağı için, trafik sigortasını en ucuz fiyatı veren şirketten yaptırmak nasıl fikir? En ucuzu ethica'dan yaptıracaktım ama arkadaşın sigortacı arkadaşı demiş ki ethica'dan yaptırmasın, hiç önermem. Arada da bayağı fiyat farkı var. Ne yapayım?

Daha fiyat soruşturmaya devam ediyorum ama şu an en uygunu ethica. Ethica'yı nasıl bilirsiniz?

Edit: kaskoyu ethica'dan yaptırmayacağım.

 
zorunlu trafik sigortasını en ucuz veren yere yaptırıyorum, kaskoda kesinlikle paketin içeriği ve sigorta şirketinin büyüklüğü önemli.


  • prezarlatif  (18.12.20 14:23:08) 
Trafik sigortası en ucuz olana yaptırılır.


  • angelus  (18.12.20 14:26:26) 
Sigorta için firmanın ne olduğunun önemi yok. SBM tarafından tanınsın yeter. sbm.org.tr adresinden sorgulayın en ucuzuna yaptırın.


  • tss  (18.12.20 14:29:19) 
Sigorta şirketleri arasında rekabetçi bir şirket evet. bunun sebebi de trafik sigortalarında primleri yıl içinde toplarsınız hasarlar 2-3 yıl geriden gelir. bu strateji ile sigorta şirketleri belli dönemlerde uygun primlerle sahaya çıkar müşteriyi ve primi toplar sonraki yıllarda fiyatları arttırarak hasar ödemelerini yaparak karlı çıkmayı hedefler. trafik sigortaları karşı tarafa verilen hasarları karşıladığı için alacaklı olan diğer sigorta şirketleri sizin poliçenizden ödemelerini öyle veya böyle alırlar. bu sebepten trafik sigortalarında fiyat uygun olandan yaptırmak sigortalıya olumsuz deneyim yaşatmaz çoğu zaman.
ancak kaskoda durum farklı;
kaskoda sigortayı yaptıran sigortalı sigorta şirketinden kendi aracı için talepte bulunduğu için ethika vb. düşük bütçeli şirketler hasar ödemelerinde biraz zorlayabiliyor. çok detaycı inceleme, ucuz işçilik ve parçaya yönelme, sınırlı anlaşmalı servis ağı, pertte düşük ücret iadesi alma gibi bir çok konuda olumsuz deneyim yaşanması olası.
Bu sebeptendir ki kaskolarda aldığınız teminat yapıları ve primin karşılaştırması ve anlatılması işin uzmanı tarafından yapılmalı. sadece prim olarak poliçeye bakmamalısınız. poliçede bulunan her bir teminat ve bunların limitleri çok önemlidir. hasar anında hayat kurtarıcı detaylar buralardadır.
ikame araç ve süresi, mini onarım, anlaşmalı servis ağı, muafiyetler vb. hususlar iyice gözden geçirilmeli ve güvenilir şirketlerle çalışılmalıdır.
Özel olarak sorunuza gelirsek trafik sigortası için ethica poliçesi satın alınabilir ancak kasko için ben aracımda bu poliçeyi kullanmazdım.
  • erty_ksk  (18.12.20 14:30:21) 
trafik sigortasını bilmem ama kasko önemli. kaza yaptığınızda her şeyi karşılamıyor veya belirli limitlere kadar ödüyor.


  • mikahakkinen  (18.12.20 15:11:39) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.