[]

Kredi borcu takibe düşen emekli

Merhaba arkadaşlar,

Başlıkta belirttiğim konuda bilgiye ihtiyacım var, birkaç kredisini birden ödeyemeyip takibe düşen ve sadece emekli maaşı olan birinden bu borcun tahsili nasıl yapılır. Normal çalışan gibi emekli maaşının 1/4'üne haciz mi koyulur yoksa eve haciz gibi bir durum oluşabilir mi?


 
maaşa haciz gelir. eve haciz, kişinin üzerinde maaş, gelir, banka hesabı, araç vs. yok ise gelir.


  • delidir yakalayin  (18.12.20 09:12:08) 
Yanlış bilmiyor isem emeklinin, emekli maaşına haciz gelmiyor. Yaşamını sürdürsün diye. Üzerine araç ya da taşınmaz olursa ona şerh koyarlar ordan tahsil ederler. Eve haciz gelir mi bilemiyorum.


  • izmitcan  (18.12.20 10:12:36) 
emekli maaşına emeklinin muvafakati olmadan haciz konulamaz.


  • karsiyakaliyiz  (18.12.20 10:57:13) 
@karsiyakaliyiz evet biz de öyle duyup, okuduk ama nasıl tahsil olacak o zaman bu borç. Eve hacze gelinme ihtimali var mı?


  • itinayla bozuk kafa tamir edilir  (18.12.20 11:05:56 ~ 11:06:11) 
Ev hacizlerinde mal kaldırma büyük oranda kalktı. Artık ev eşyaları hacze kabil mal olarak değerlendirilmiyor gibi bir şey, iki televizyon varsa biri haczedilebiliyor ancak haciz memurları da mal kaldırma konusunda biraz tembelleştiği için neredeyse hiç duymadım mal kaldırma işlemini. Borçlunun adına kayıtlı araç ya da taşınmaz varsa bunların üzerine haciz konulup satılabilir. Banka hesapları üzerine haciz konulur, bankada bir mevduatı varsa o dosyaya alınır. Bütün bunlar yoksa bir ihtimal mirasbırakanlarından kendisine intikal edecek taşınmazlar üzerine haciz konulabilir. Bu arada evden eşya haczedilmiyor diye hacizler bitmedi. Alacaklı vekili yine eve hacze gelebilir, borçluyu korkutmak, maaşından kesinti yapılması için olurunu almak için vs sıkıştırmaya çalışabilirler...


  • arpaci kumrusu  (18.12.20 11:48:39) 
Emeklilerden bu borçları almaları artık çok zorlaştı, çoğunda bu dosyaları varlık şirketlerine satıp başlarından atıyorlar.


  • zekicalik  (18.12.20 12:01:31) 
Emekli maaşı haczedilemiyor, ama kredi kullandırırken genelde emekli maaşını o bankaya çekmen ve kredi dönemi boyunca başka bankaya taşımaman için taahhüt imzalatıyorlar. Maaş hesaba düşünce çekmede geç kalırsan alıyor içinden taksidi, bir de emeklilere genelde kefilsiz teminatsız kredi vermiyorlar. Ondan alamazsa doğru kefile o da olmadı varlık şirketi darlar artık.


  • koskoca kirpi  (18.12.20 12:53:21) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.