[]

macbook içinde işletim sistemi kalmadı...

yanlışlıkla sildim,yanlış işlemler yaptım. cihazımın garantisi yok yazılımsal olarak çöp durumda ve kurtaramıyorum şuan. apple servisleri yazılımsal işlemler için ücret talep ediyor mu?




 
Sorun degil, 16 gb bi bellek bulup baska bi bilgisayardan kurulum diski olusturup bilgisayari o usb disk'le calistiracaksiniz. internette detaylari var.


  • msb  (17.12.20 23:35:20) 
hocam baktımda. indirilecek dosyayı bulamadım. temiz bir kurulum yapmama yardımcı olabilir misiniz? elimde şuan windows bilgisayar kaldı nasıl halledebilirim sorunu?


  • soru icin geldim  (17.12.20 23:38:47) 
Internet recovery diye bir olay var, internete bağlanıp sıfırdan kuruyor işletim sistemini. Mac'i açarken cmd+alt+R ve güç tuşuna basılı tutun, çıkan ekran sizi yönlendirir.


  • plutongezegendegilmi  (17.12.20 23:45:16) 
bilgisayarı aç. açılma sesi gelince cmd+R yi basılı tut. kurtarma modunda açacaktır. internete bağla. indirip yükler.


  • helenart  (17.12.20 23:45:55) 
internet recovery olmuyor 10 kez denedim hocalarım. hatta eski sürüm yüklemede olmuyor.
kurtarma sunucusundaki yükleyici bilgileri hasar görmüş hatası var. diğer recovery seçeneklerinde de olmuyor

  • soru icin geldim  (17.12.20 23:59:31) 
macos iso dosyasını indirip, başka bir mac'te usb'ye mount ediyordun. Ben gerektiğinde bir kere öyle yapmıştım. Windows'tan yapmak zor olabilir çünkü flash'ı mac os extended bilmemne dosya sistemiyle formatlamak gerekiyordu :/


  • nhk ni youkosu  (18.12.20 00:23:21) 
o zaman muhtemelen saat hatası vardır.

yükleme ekranı gelince yukarı da "mac os izlenceleri, dosya, düzen, izlenceler..." gibi bir bölüm olacak.
oradan izlencelere tıkla. terminali çalıştır.

date 1218002420 gir. (<= 18 aralık 2020 00:24 ).
  • helenart  (18.12.20 00:26:05) 
Aynı sorunu en az iki üç kere yaşadım acemilikten dolayı. Korkmayın düzeltilebilen birşey. Yakınlarınızda başka bir macbook varsa çok kolayca hallediliyor. Eğer windows varsa sadece Transmac yazılımı ve internetten kolayca download edilebilen bir osx sürümü lazım( hangisi uyumluysa) yazılımı indirdikten sonra transMac uygulamasıyla usb diske boot yapıyorsunuz. Sonra açılışta cmd+ shift kombinasyonu olması lazım boot ettiğiniz usb diski seçip yüklemeyi başlatıyorsunuz. Eğer 2015 öncesi bir macbook ise terminalden tarih ayarlarını düzeltmeniz gerekebiliyor bazen


  • ishak77  (18.12.20 02:56:02) 
Bu arada 2008 model bir macbook için güncel tarih ayarlarını yapmak sorunu çözmemişti tarihi 2015 gibi nispeten eski bir tarihe ayarladığınızda yükleme başlıyor , garip ama ben böyle çözmüştüm


  • ishak77  (18.12.20 02:58:04) 
2013, garantisi falan olmayan dışarda tamir görmüş bir air ile benzer şeyleri yaşadım. ücretsiz olarak telefonda destek verdi apple türkiye, birkaç teknisyen çözemedi. sonra en son denk geldiğim kişi bana öyle bir taktik verdi ki 5 dakikada normale döndü düzelti. çok hızlı ve basit bir komut sistemiyle çözdüler.

format atmaya çalışırken yazılımı çökertmiştim ben de.
  • reanarchy  (18.12.20 11:32:53) 
dostum geçmiş olsun. bende de var macbook nasıl sildin işletim sistemini onu da söyleyebilir misin ben de dikkat edeyim de silmeyeyim.


  • condom kurşunu  (18.12.20 12:16:30) 
@reanarchy böyle bir şey yazıyorsanız çözümü de yazmalısınız. gerçekten inanılır gibi değil. ya dalga geçiyorsunuz insanlarla ya da ne yazdığınızın farkında değilsiniz.


  • asabi  (18.12.20 12:16:54) 
@asabi, neye dayanarak dalga geçtiğimi düşündün? çok ilginç geldin. arkadaşın sorusu açık, apple yazılımsal işlemden ücret talep ediyor mu? ben de uzaktan yardım ile ücretsiz olarak çözdüğümü belirtmişim işte niye böyle celallendin anlamadım ve komik buldum. :)


  • reanarchy  (18.12.20 12:55:29) 
arkadaş şu cümleyi görüp bilip söylemediğini düşündü bence.
"öyle bir taktik verdi ki 5 dakikada normale döndü düzelti."

neymiş o taktik söyle diyor yani. Ama sonrasında komut dediğin için kodu hatırlamayacağını tahmin ettim ben mesela.
  • nhk ni youkosu  (18.12.20 13:17:41) 
dediğin gibi zaten benim tek başıma yapabileceğim veya hatırladığım bir şey olsa elbette paylaşırdım ama format atmaya çalışırken macbook'u çökertmemden de anlaşılacağı üzere çok da hakim değilim bu konuya. ama uzman bir apple destek çalışanı çok küçük bir dokunuşla 3-4 farklı destek ekibinin çözemediği şeyi basitçe çözdü. burada vurgulamaya çalıştığım nokta uzaktan yardım ile gayet de ücretsiz bir şekilde apple çözüm üretiyor.


  • reanarchy  (18.12.20 13:24:36) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.