[]

Yurtdisinda oto kiralamadan gelen cezada...

Sirket bize mail atti ceza yediniz, size ulasacak, bu arada bize 10 gun icinde 40€ verin cezayi isleme parasi diyor. Kiralamada kullandigimiz kart artik olmadigi icin otomatik cekememisler heralde. Simdi ceza adrese gelince oderiz orasina bakariz zamani gelince de, bu firmaya para vermesek bisey olur mu? Bir daha kiralamak gerekirse baska firmadan kiralariz icabinda.

Cezanin scanini bile atmamislar ben ne bilecem ayrica ceza var mi yok mu


 
E iste cezanın scan’ini?


  • pass  (17.12.20 17:32:47) 
Cevap verip legal olarak ''maili okudugunuza gore parayi verin'' durumuna dusmemek icin cevap vermek istemedim


  • mirafiori  (17.12.20 17:40:00) 
ceza addiniza geliyor, vize, pasaport gibi seylerin fotokopisi bundan isteniyor zaten. adiniza islenmis cezayi ödemezseniz seneye buradaki "vizem reddedilmis ne yapabilirim" sorunuzu cevaplamak oldukca zevkli olur yazarlarca.


  • duygusuzromantik  (17.12.20 20:46:46 ~ 20:47:06) 
Cezayi odemeycegim demiyorum, firmanin kestigi isleme parasini odemzsem ne olur diyorum. Igneli yorum yapana kadar iki satir okusaniz gorursunuz.


  • mirafiori  (17.12.20 21:22:43) 
Kiralık aracın trafik cezası nasıl senin adresine ulaşacak ki? Eğer plakaya yazıldıysa yine kiralama şirketine ulaşacak. Sen o 40 euroyu ödemezsen adamlar da sen parayı yollasan bile tüm parayı yollamadığın için cezanı ödemez, debt collection muhabbetine gider konu. Bu normal bir uygulama, sıradışı bir şey değil yani.


  • roket adam  (17.12.20 23:34:48 ~ 23:34:58) 
Cezayı şirkete yazıyorlar, şirket de polise benim adımı adresimi bildiriyor. Bu adresi bildirme işlemi için 40€ istiyorlar. 40€, şirketin cezayı ödeme parası değil yani.

Şirket zaten çoktan bildirdi (bildirmiş olması lazım) polise benim bilgilerimi. O yüzden bu 40'ı adamlara vermesek ne olur ki?
  • mirafiori  (17.12.20 23:42:23) 
cezayi isleme parasi isteme haklari var, ödemezseniz zaten onlar icra takibi baslatacaklar, belli bir ücret üzerine cikinca mahkemeye düsecek mevzu ve ayni bahsettigim durum olacak.

kisacasi parayi ödemeniz gerekiyor maalesef.
  • duygusuzromantik  (18.12.20 00:34:21) 
cevaplar yine efsane :)

arac kiralik, sen aracla cezayi kameradan yedin. Ceza sirket adina kesilir, kamera araci kimin kullandigini nerden bilsin? Senin adina ceca gelmez, gelemez, gelebilemez.

Sirket coktan cezayi odemistir, faiz yememek icin. Dolayisiyla mevzu senine arac kiralayan sirket arasinda. Devlet parasini almistir coktan.

Normalde senin kredi kartindan cekerler, ama kart iptalse sictilar. 40 avro icin kolay kolay kimse senin pesine dusmez cunku adamlara bunun masrafi cok daha fazla olur. Ya silinir gider ya da siz bir daha onlardan kiralamaya kalkarsaniz tahsil ederler.

Ben olsam, cezanin kopyasini isterim, tarihi ve saati kontrol ederim eger dogruysa oderim, uzatmam. Yok degilse, atiyorum ben araci 5'de teslim etmisim adamlar cezayi 6da yemis, beni baglamaz derim gecerim.
  • cooperr  (18.12.20 01:04:03) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.