[]

ingiltere'ye yerleşiyorum, napacam?

merhaba kraliçe severler..

ankara antlaşmasına başvurdum ağustos ayında. ekim ayında vizem onaylandı. 29 aralık'ta uçağım var. inşaat alanında başvurmuştum.

yalnız kafamda çok acayip sorular dolaşıyor. alışacak mıyım, iş yapabilecek miyim, ingilizcemi ilerletebilecek miyim? gibisinden tonla soru. burada iyi kötü bir işim var ve istifa ettim.

elde avuçtaki birimi ingiltere'de yiyip bitirip kuyruğumu kıstırıp dönmekten korkuyorum biraz..

sahi nasıl olacak bu işler? :|

 
benim tanıdıklarım genelde gittiler ve yaptılar, güzel memleket, ben eğitim sonrası kalabilecekken döndüm aklıma geldikçe ağlayasım gelir. yaparsın yani, ne tipler yapıyor. ilk 1-2 ay alışma süreci olur, sonra da süreç devam eder tabii ama adapte olmak kolay zaman ilerledikçe.

iş konusunda bilmiyorum sektörü ama ingilizce ister istemez gelişir.

hadi her şey olumsuz gitti diyelim, gitmez de, dönmek de dünyanın sonu değil.

kolay gelsin, orada zengin ol da gelirken çikolata getir :)
  • passion rules the game  (17.12.20 17:17:25) 
Yaparsın. Başarırsın. Şu yazdıklarının endişeden çok ayrılık üzüntüsü olduğunu varsayıyorum. Başarılar.


  • pass  (17.12.20 17:18:10) 
napacaksin? tebrikleri kabul edeceksin (:

yolunuz acik olsun!
  • kırmızıayakkabılıgargamel  (17.12.20 17:20:43) 
oraya gidenlerle bi ag kurup, onlarin deneyimlerinden faydalanmak guzel olabilir. gormus gecirmis, sizin gectiginiz yollardan gecmis olmuslardir neticede, bence bu durumda onlardan yardim almak cok mantikli


  • kırmızıayakkabılıgargamel  (17.12.20 17:21:33) 
Hiç korkmayın. Her şey ters gitse bile (ki bence gitmeyecek) "en azından denedim" diyeceksiniz.
Sorduğunuz tüm soruların cevabı "Evet hepsini yaparım" olsun.

Sözlükten oraya gidip yerleşen arkadaşlarımız oldu ve hepsi memnunlar. Eğer izin verirlerse, sizle iletişim kurdururum.
  • la traviata  (17.12.20 17:31:36) 
simdi normalde
"iş yapabilecek miyim, ingilizcemi ilerletebilecek miyim?" gibi sorulara net evet yaparsin, evet edersin diye cevap verirdim ama "alışacak mıyım" sorusundan biraz killandim. yani nasil bir rahatlama bekliyorsun ki? kafanda "alismama riski" diye bir risk varsa buradan ingiltere'de yasamaya cok ilgili olmadigin sonucu cikabilir, o durumda da karsina cikan gunluk zorluklar gozunde buyuyebilir, bahane haline gelebilir vs vs. o bakis acisi biraz sikintili.

  • hot potato  (17.12.20 17:35:45) 
Korkutumayayim ama piyasa berbat. (AKPli gurbetci girisi yaptik ama durum gercek yani :) Ab'den cikiliyor yeni gocmenlik sistemi gelecek diye can havliyle bir suru ab vatandasi geldi, Ankara Anlasmasi bitiyor diye gene rekor sayida Turk geldi, ustune pandemi, Brexit belirsizligi istihdam cok kotu durumda. Kendinizi en kotusune hazirlayin hesabinizi kitabinizi ona gore yapin, sonra supriz olmasin


  • neck_and_neck  (17.12.20 17:38:28 ~ 17:45:54) 
eğer erteleme durumun varsa ertele, ankara anlaşmasının şartlarında, bir yılın ne kadar zamanını orada geçirmen gerektiğini falan belirlemişler. bence kış kıyamet gitmek sana çok da bişey kazandırmıycak. net bilmiyorum ama lockdown olayının olduğunu söylüyordu oradaki arkadaşlarım. yani sokağa çıkma yasağı. bu sürede türkiyede ingilizceni geliştirmek için uğraşabilirsin. tabi türkiyedeki şartlarını da bilmiyoruz bilsek ona göre cevap veririz atıyorum, yalnızsan, kira veriyorsan, gelir yoksa , oraya gidip orada bişeyler üstünde çalışmaya başlayacaksan, bu ingilizce olabilir, korsan şekilde çalışmak olabilir, eş dost yanında oryantasyon olabilir.

eğer yalnız gidiyorsan en ucuz konaklama şeklini seç. öğrenci ve çalışanlar için oda kiralama sistemi var. aile yanı falan değil, işte aylık parasını veriyosun, odan var, içinde eşyası var, mutfak banyo ortak.

olmaz dersen şehrin dışında ve ucuz bi yer bul, arakdaşlarımdan duyduğum kadarıyla 1+1 yere veya odaya 1000 pound falan veriyormuşsun merkezi yerlerde , ona karşın merkezden uzaklaştıkça fiyatlar ciddi oranda düşüyordmuş. az buz paralar değil sonuçta, toplu taşıması da çok iyiymiş diye duydum arkadaşımdan, 15 senedir orada vatandaş, işi gücü de var, ev alcak kadar para da biriktirdi buna karşın araba almıyor mesela, toplu taşıma ve tren olayı çok iyi çok memnunum hiç öyle haftasonu 2 tur atıcam diye araba almam diyor.

onun dışında orada yeme içme ucuz, türk parasına vurunca tabii ki pahalı gelir ama oraya göre bakınca ciddi şekilde ucuz yani.

bu geçen nisan mayıs ayında ingiltere hükümeti bu ankara anlaşmasıyla gidenleri de kapsayan bir destek paketi çıkarmıştı, 50 bin sterline kadar bilmem kaç sene geri ödemesiz kredi gibi düşük faizli bişey.

bunun kuralını kaidesini bilmiyorum tabi de ankara anlaşmasıyla giden bir arkadaşım 5bin pound almıştı ve sonra millet 50 bin 50 bin çekti keşke ben de çekseydim diye hayıflandı.

araştırıp öreneceğin binlerce şey var ve bence sen bunları pek iyi araştırmamışsın. bunları araştır kafanda plan program tam otursun ki ona göre hareket et. karambole hareket edersen zararın olabilir.

böyle tekinsiz bir yerde oturursan ufak bi çakı taşı, zenciler böyle yol kesip para isteme olayları falan yapıyormuş ama bıçağı gösterince arkasında bakmadan kaçıyormuş, çünkü tenleri koyu diye bıçak yarasının izi çok belli oluyormuş. bunun dışında ingilteredeki mafya türklermiş, eğer öyle bir olayda türkçe konuşursan bile arkasına bakmadan kaçıyormuş. türk mahallesi vb vb gibi yerler varmış. bunlar da aklında olsun.
  • killerbee  (17.12.20 18:28:32 ~ 18:39:24) 
yaparsınız, yapacaksınız. alışırsınız da. çok özlerseniz uzakta da değilsiniz, hafta sonu atlar gelirsiniz. sonra dönersiniz yine Ingiltere'ye. buradakinden daha güzel bir hayatınız olacak. heyecanlı olmanızsa normal. başkalarının yapıp sizin beceremeyeceğiniz hiçbir şey yok. girişimci olun, kabuğunuza çekilmeyin yeter. zor olan kısım bitmiş zaten. yolunuz açık olsun.


  • hazen  (17.12.20 18:47:49) 
ingiltere iyidir, hiç dert etmeyin.


  • firez  (17.12.20 22:34:03) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.