[]

bir is teklifi aldim ama...

selamlar,

dun bir is teklifi aldim ama kafam karisik. bence guzel bi cv'm var. cok fazla staj, gonulluluklerim var ve ogrenciyken de arastirma gelistirme gibi islerde calismistim. onun disinda psikoloji, sosyoloji, sosyal calisma gibi alanlarda calismalarim var. ingilizce biliyorum vs. ama cv'mde tek bi alanda yogunlasmis bu kiz demezsiniz, cok cesitli isler yapmis, hepsi ayni yere baglaniyor dersiniz.

isi detayli anlatmayacagim belki burda isten birileri vardi diye ama. bana gelen teklif medya sektorunde icerik uretimiyle alakali. halbuki ben daha cok insan kaynaklari, sivil toplum kurulusu, sosyal calisma, psikoloji gibi alanlarinda calismak istiyordum.

bu gelen isin avantajlari:
-maasi iyi
-is yerinin lokasyonu guzel (bi kere bahcesi var, bu harika bi sey)
-calisanlar ortam vs rahat gibi
-icerik uretimi bir cok alanda ise yarayabilir
-maasi iyi, birikim yapabilirim
-bence profesyonel tecrubem olmadigi icin sunduklari maas iyi (tek iyi yani maas gibi haha:D)
-orijanl fikirlerimin karsilik bulabilecegi bi mekan, belki de bu sektor hosuma gider

isin dezavantajlari
-calisacagim kurumdaki insan profili cok yuksek degil, yani is arkadaslarimdan olusturdugum network isime yarar mi bilmem
-benim calismak istedigim alandan farkli bi alan, sonradan kendi istedigim alanda sifirdan baslamam gerekir mi?
-cok kurumsalligi oturmus bi firma degil, bence beni esnek calisma saatleri ve isim olmayan seyleri yapmak icin darlayabilirler gibime geldi (mulakatta bunun sinyallerini verdiler)
-patronun benden beklentisi fazla, korkuyorum


simdi is basvurularina yeni basladim. digerlerinden cevap gelir diye bunu reddetmek sacma mi olur? ya burayi reddedip hepten issiz kalirsam diye korkuyorum. ama burayi kabul edip bu sefer kendi istedigim alanlardan vazgecmek de icime sinmiyor. her kabul edis bi vazgecis sonucta.

ben az maas alsam da istedigim isi yapayim, tatmin olurum ve en sonunda istedigim yerlere gelip iyi maaslar alabilirim diye dusunuyordum. ama bu da senelerce surunmek demek olabilir.

sizce para, "tatmin olma ihtimali" ve ne olursa olsun tecrube tecrubediri mi secmeliyim? yoksa sürünerek istedigim yerlere gelmek icin mi savasmaliyim?


-yurtdisina gitme ihtimalim de oldugu icin para biriktirmek iyi bi fikir olabilir.

 
ilk ciddi iş tecrüben olacak sanırım? bu durumda çok idealist olmana gerek yok, istediğini söylediğin alanlar bu tarz sektör dışı alanlardan geçişi kabul edebilecek işler. hem sektörden bağımsız, iş tecrübesi iş tecrübesidir. her çalıştığın yerden alacağın tecrübe cv'ne ve iş hayatı tecrübene katkı sağlar. hele ki bahsettiğin sektörlerde başlangıç maaşlarının düşük olduğunu düşünürsek bence düşünmeden başla. en kötü ihtimalle bu süreçte idealindeki sektörlerde iş ararsın, bulana kadar da işsiz kalmamış ve para biriktirmiş olursun. eldeki bir kuş-daldaki iki kuş meselesi, neticede bu işi kabul etmek istediğin sektörde iş bulmana engel değil.

bunlar en kötü senaryo, bi de bu işi sevip iyi yaptığın senaryoda kariyerini buradan şekillendirme şansın da olabilir; bunu da gözardı etme.
  • Jux  (17.12.20 14:28:14 ~ 14:29:22) 
cv iyi diyorsun, gönüllülükler, araştırma geliştirme vs. diyorsun. bence bu içerik üreticilik sana göre bişey değil. vıcık vıcık sosyal medya sahtekarlığı, sürekli bir üretme zorunluluğu falan olacak. maaş çok çok önemli değilse boşver. mutlu olmazsın. sömürüp atarlar bi köşeye.


  • azzlack  (17.12.20 14:28:29) 
@Jux evet ilk ciddi is tecrubem. tesekkur ederim soylediklerinizi dikkate alacagim.

@azzlack soyledikleriniz beni korkutuyor, inanmadigim seylerin bile icerigini uretecek olabilirim :D zaten hayata pamuk ipligi ile bagliyim, mutsuz olmak benim icin cok kotu bi secenek. tesekkur ederim yorumunuz icin.
  • kırmızıayakkabılıgargamel  (17.12.20 14:31:35) 
Şu anda işi kabul etseniz, yılbaşından sonra başlasanız en az bir ay deneme süreniz olacak. Sevmezseniz bırakabilirsiniz, istediğiiz alandan teklif gelirse bırakabilirsiniz.
İstediğiniz gibi iş bulamazsanız da bulana kadar para biriktirirsiniz.

Hiç yapamıyorum derseniz yine deneme süresi sonunda ayrılırsınız. Yani, sonuç olarak şu anda bu işi kabul edince buradan emekli olmayacaksınız.
  • kobuzchu kiz  (17.12.20 14:59:43) 
diğer yerlerden olumlu cevap gelmesi düşük ihtimal. (genel olarak diyorum)

bence başlayın. beğenmezseniz her zaman çıkabilirsiniz. kim ne diyecek?
  • co2s2  (17.12.20 17:46:16) 
Şunu merak ediyorum ama,
Burada, istemediğim mecrada tecrübe biriktirince, sonrasında sektör değiştirmem daha zor değil mi? Sanki bi kere araştırmacı olarak işe girsem, sonrasında araştırmacı olarak işe girmek daha kolay olacağı için buraya saplanıp kalabilirim.

Araştırmacı birini sonradan sosyal çalışmacı olarak almak demem sosyal çalışma alanında sıfır tecrübeli birini almak gibi bir şey değil mi?
  • kırmızıayakkabılıgargamel  (18.12.20 00:34:25) 
hayır.

herhalukarda az da olsa bir şirkette çalışmış olmak , böyle bir tecrübe olması işveren için iyidir.
  • co2s2  (18.12.20 10:58:50) 
Nereden mezun oldunuz.


  • wu  (30.12.20 20:38:22) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.