[]

Duyurunun gitar virtüözleri

Yıllar önce kısa süre klasik gitar, geçen yıl da ara sıra ukulele tıngırdattım. İnanılmaz bas gitar öğrenesim var şu sıra. Hem blues ritimlerini hem rock ritimlerini çalabilen underrated bir kutsal enstrüman bana göre. Ancak hocaya gitme şansım pek yok gibi. İnternetten öğrenebilirim sadece.

Özellikle bas gitar çalmış kişiler yanıtlarsa daha iyi olur. Ve hayır, elektro almayı düşünmüyorum. Teşekkürler.


 
Gitar virtüözü değilim ancak birkaç sene önce şarkı sözü yazdığım amatör grubumuz için basçı lazım oldu, ben de ortaya öylesine ben çalayım dedim. Bir bas gitar ayarlandı bana, birkaç ay ritim egzersizleri vs yaptım, daha sonra da biraz internetten, biraz basılı yayınlardan egzersizlere başladım. Çok fazla vakit ayıramadım ancak şimdi biraz çalışarak çoğu şarkıya eşlik edebiliyorum. Bas partisyonları çok karmaşık, aşırı üst düzey şarkılarda bocalıyorum ama sevdiğim Duman şarkılarına neredeyse hatasız eşlik edebiliyorum. Zaten kendisi de solodan ziyade eşlikçi bir gitar olduğu için en olmadı şarkı içindeki akorların kök notalarını basarak bile eşlik edebiliyor...

Velhasılı niyetiniz varsa giriş seviyesi bir gitar alıp bol egzersiz yaparak yol kat edebilirsiniz. Mübareğin perde aralıkları geniş olduğu için özellikle sol el egzersizleri uzun sürüyor ve yorucu oluyor ama keyifli...
  • arpaci kumrusu  (17.12.20 14:57:31) 
mantık olarak gitarda bastığın akorun kök sesini bi kaç oktav aşağıdan ve ritme uydurarak çalıyorsun. sonra da bu kök sesi geliştiriyorsun atıyorum kök sesin 3. derecesi 5. derecesi 7.derecesi ıvırı zıvırı.

yani daha önceki gitar performansını göz önüne getirirsen muhtemelen aynı şekilde bas da çalabilirsin.

internette binlerce ders tutorial var. reklamsın olsun uğraştırmasın dersen udemy'e bak, ben bile 37 oldum geçen black friday muhabbetine bir sürü ders aldım 27 liraya düşmüştü tanesi.

tabi aldığım şeyler miks mastering üstüne ama senin için de vardır binlerce ders. udemyden indirim bekleyene kadar youtubedan idare edersin. hem teknik olarak bir sürü ders var, hem teorik hem de işte led zeppelin kashmir bass tutorial tarzında videolar.

bass underrated değildir bana sorarsan, günümüzde gitar çalıp ev ortamında kayıt yapan insanların çoğu bas da çalar yada çalabilir.

bas alacaksan benim sana önerim sire v7 veya p7 olur, squier vibe 70 olur. hangisinin tonu hoşuna giderse, rock'a modern tonlar da gider, precision da gider , jazz bassa da gider.

5 telli pozisyon açısından rahatlık sağlar ama şart değil 4 tel de alabilirsin.

senkop ve zuhalden fiyatlara bak, sonra sahibindenden ikinci ellerine bak.

ben ibanez sr 605 kullanıyorum çok memnunum ikinci el 2500 liraya aldım, tonları çok güzel modern bi bas, ileri doğru preampli ve manyetik değiştirirsem tonu butik basları aratmaz zaten bu yüzden bu modeli aldım, ağaç sap kombinasyonunu beğendiğim için.
  • killerbee  (17.12.20 15:41:31 ~ 15:49:07) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.