[]

evde mozarella

yapmayı deneyen oldu mu? bu yolu izlersen tadından yenmez, bunun da püf noktası budur arkadaş dediğiniz kısımlar varsa ve paylaşmak isterseniz çok sevinirim.

İlerleyen günlerde kendim processi iyice bi araştıracağım ama önden birinci ağızdan tecrübeleri dinlesem ve belki bir iki deneme yapsam hiç de fena olmaz.

Çok teşekkür ederim şimdiden.

 
Instagram’da burakzafer diye ararin. Sefin super tarifi var.


  • mor oje  (16.12.20 23:43:30) 
*aratin


  • mor oje  (16.12.20 23:43:43) 
bunu yapanlar evde samarella yapmayı denesin. dünyanın en güzel kuru etidir.


  • shrocco  (17.12.20 00:17:01) 
Ben yaptim guzel oldu. Tecrubelerimi paylasayim.

Oncelikle pastorize sutle de belki olur diyenlere guvenip denedim, olmadi. Cig sutle yapinca ise sikinti olmadi. Guvenilir temiz bir cig sut kullanmanizi oneririm.

Genelde tariflerine guvendigim joshua weissmann ve babish izleyerek yaptim. Tavsiye ederim.

Link birakayim
youtu.be
youtu.be

Kabaca 10da 1 oraninda mozzarella cikiyor bu arada. Yani 2-3 lt sutten 200 gr civari. O da aklinizda olsun.
  • gibicibicis  (17.12.20 14:44:09) 
Bu arada mutlaka termometre kullanin. Ben amazon’dan tfa marka termometre kullanarak yaptim. Mobil dugumdan editleyemedim simdi aklima geldi :)


  • gibicibicis  (17.12.20 14:45:15) 
@gibicibicis çok çok tesekkur ederim. inek keci manda hepsinin sütüne çok ulasabilir haldeyiz. Aklimizda oyle denemek vardi.


  • a perfect lie  (17.12.20 15:31:47) 
@a perfect lie
o halde muhakkak manda sütünü öneririm. zaten hakiki buffalo mozzarella manda sütünden yapılıyor. ben inek sütünden yaptım yine de güzeldi bence.

bir püf noktası daha vereyim. sütün kesilmesi sonrasında olan yoğurma işlemi peynir çok sıcakken yapılıyor. bu işte tecrübeli kişilerin elleri keçe gibi olduğundan sıkıntı yaşamıyorlar ama narin bir elle yanabilirsiniz. ısıya dayanıklı bir eldivenle yapmak işi çok kolaylaştırır.
  • gibicibicis  (17.12.20 17:13:54 ~ 17:16:41) 
Bu mesele de tamamdir. Kalin bi eldiven ayarlarim ben. Umarım güzel olur.


  • a perfect lie  (17.12.20 17:36:24) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.