[]

esnaflar niye böyle ?

eve cam balkon yaptıracağım diye arıyorum, numaramı alıyorlar, arayan soran yok. klima alayım diye arıyorum. oralı olmuyorlar, işleri mi çok ? bu ne vurdumduymazlık ?




 
Mallar ya baska aciklamasi yok.


  • proletarier aller lander vereinigt euch  (16.12.20 21:19:22) 
Mal olmalarına katılmakla beraber “izlenimlerine” göre “iş çıkmayacağını” sezip ona göre sallamıyorlar bazen. Mal olmalarına çıkıyor bu kapı da zaten :)


  • sorumu sorup gidicem  (16.12.20 21:20:49) 
tok saticilar, bu pandemi ortaminda bile ilgilenmiyorlar, yuzu sirke satan bakkal market sahipleri var cevremde, bir daha mekanlarina ugramiyorum


  • exlibris  (16.12.20 21:23:51) 
Daha fazla para alacağı başka bi müşteriyi öne alıyorlar şerefsizlik yapıp.


  • superfluid  (16.12.20 21:24:10) 
Numarayı alıp sormamak mı?
ucuzdan değil bedavadan yırtmışsın. Sevinmen lazım. Parayı iş öncesi peşin alıp bir daha hiç aramayan bile var.

Tok esnaf olabilirler ya da meşgul olabilirler ama tavsiyem evde tadilat düzenleme işleri, cam pvc işleriydi mutfak dolabı işleri gibi şeylerde parayı asla iş öncesi peşin vermeyin.
  • Erva  (16.12.20 21:26:08 ~ 21:27:38) 
karınları toktur.


  • rose parks  (16.12.20 21:48:10) 
İşini düzgün yapan mikron boyuttaki azınlığı tenzih ederek söylüyorum, usta=sahtekar.
Cam balkoncusu, mobilyacısı, tadilatçı boya badanacısı, elektrikçisi hepsi aynı b**. Ellerinde iş yokken aramış olsan her türlü yakalalığı yaparlar işi almak için, ama biraz bitleri kanlanınca seni tanımazlar, telefonlarına çıkmazlar.

  • battal gemalmaz  (16.12.20 22:04:31) 
iş küçüktür belki.
taksicilerin kısa mesafeye yolcu almaması gibi.

  • etna  (16.12.20 22:04:41) 
sloganım "her insanın 3 usta pıçaklama hakkı olmalı" :-)


  • ankarakecisi  (16.12.20 22:06:28) 
virus yuzunden insanlar zamaninin buyuk kismini evde geciriyor, haliyle hazir evdeyken sunun tamirini yaptirayim, sunu degistireyim, sunu yenileyeyim kafasina giriyor insanlar. Pandeminin ekmegini yiyen sansli kesim de ustalar bir nevi, pandemi donemi millette para yok, kimse usta cagirmiyor diye dusunmeyin ustalara is yagiyor asil bu donemde


  • neverletyougodown  (16.12.20 22:12:00 ~ 17.12.20 00:33:28) 
Genelde şöyle oluyor: Esnafın görece basit, daha az zaman harcanan veya kar marjı yüksek fazla uğraştırmayan veya yakın mesafeli çok sayıda işi oluyor veya talebe cevap verilemiyor eleman sıkıntısı, araç sıkıntısı, tek çalışmak vs. bu yüzden rasyonel seçim yaparak arada telefonla arayıp soranları beklemeye alıyorlar veya geri dönüş yapmıyorlar.


  • berkan11  (16.12.20 22:49:25) 
Sezonluk iş yapan esnafların genel sorunu bu, şu ara cam balkon, klima ve kombicilerin tamamı için oldukça verimli ve yoğun bir dönem ve müşteri seçiyorlar. Bahar aylarında cam balkoncuya gidin evinize gelip ölçüyü alır üstüne de sizi ofislerinde ağırlar çay kahve ikram ederler ama şimdi giderseniz yüzünüze bile bakmazlar. İçinde bulunduğumuz dönemde bu 3 esnaf türü en yüksek ciroya ve iş yoğunluğuna sahip, geçenlerde yeni taşındığımız evimize cam balkon yaptıralım dedik pazarlık bile yapmadılar fiyatta, montajı ise ancak 2 ay sonraya yapabiliriz dediler.


  • solo  (17.12.20 00:04:34) 
Zorunlu eğitim ve üniv kontenjanlarının artmasıyla esnaf sayısı azaldı.

Kimse çırak olmuyor,usta çırak kültürü kesintiye uğradı.

Eskiden esnaflar böyle değildi.

Şimdi tutunamayan ve kolay yoldan para kazanmak isteyenler is bilmeden dukkan açıyor.

Is çok ama usta çok az. Rekabet yok. Is seçiyorlar.
  • intern in the house  (17.12.20 00:43:55) 
kendi girişimimle ilgili uğraşırken çok az insanın çalışmak ve iş yapmak istediğine şahit oldum.
kimsenin işe falan ihtiyacı yok ve kimse iş beğenmiyor.

  • blatta hiberna  (17.12.20 00:48:36) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.