[]

Kopek isirmasi

Dun oglen saatlerinde her zaman gectigim caddeden yururken, cadde uzerinde bir apartmanin bahcesinde oranin sakinleri tarafindan bakılan, her gectigimde karsilastigim kopeklerden biri once bana havladi. Ben de hayvanin gozune baktim yururken. Bahcenin icindelerdi. Digeri sakin sakin yatiyodu bu bana iyice uyuz olup bahceden cikti havlayarak bacagimdan isirdi. Uzerimdeki jean pantolonu delemedi. Keza koparircasina bir isirik da degildi. Is yerimde bacagima baktigimda kanama vs degil sadece sıkıştırılmanın baskısıyla hafif kızarıklık gordum. Ayni cadde uzerinde benim kedilerin veterineri var. Sabah onlari arayip durumu anlattim. Onlar da mahallenin kopegi bi hastaliklari yok arada gelen gecene yapiyomus boyle gibi bir cevap verdiler. Ben de herhangi bir durumda bana donus yapmalarini rica ettim. Sizce yapmam gerekrn bir sey var mi? Daha once de kuduz asisi olmustum ama bu sefer gerek olacak bir sey yok diye dusundum. Dogru muyum?




 
gerek yok.

edit: içim rahat etsin diye olduğunuz saçmasapan aşıların da yan etkileri var bu arada.
  • not dark yet  (16.12.20 15:49:00 ~ 16:10:51) 
Beni yıllar önce it ısırdı. Doktor vücutta dezenformasyon varsa vururum demişti. Aynı sizin anlattığınız gibiydi kolum. Vurdurdum ben cok rahat ettim. Kudurmak istemezsiniz.


  • allah yazdiysa bozsun  (16.12.20 15:49:51) 
kuduz tehlikeli bir virüs ve eğer köpekte varsa %100 öleceksiniz. böyle bir risk almaktansa aşının yan etkilerini tercih ederim şahsen.


  • zetsuboushita  (16.12.20 17:22:23) 
risk yok işte onu anlatamiyor insanlar. veteriner söylüyor, doktor söylüyor, bu arada istanbul'da görülen son kuduz vakası 2007 o da şehir dışında. şehirde yok. adam pantalonu delmedi diyor bir de.
içiniz rahat etsin diye sokakta karşılaşabileceğiniz çok daha olası ve ölümcül bakterilere, virüslere, mantarlara karşı hiçbir tedbir almıyorsunuz. ama ne bilim, ne sayılar, ne tarih hiçbir şeyi önemsemeden şu pandemi döneminde hastane meşgul etmeyi kendinize hak görüyorsunuz. neyse daha fazla yazmayayım.

edit: dezenformasyon değil o bu arada deformasyon. it diye kendimizce aşağılarken keşke bir de komik olmasak.
  • not dark yet  (16.12.20 17:44:38 ~ 17:53:28) 
Dezenformasyon değil otomatik düzeltme.
Gönlüm rahat olsun diye aşı olmadım it saldırdı.
İte it demek de aşağılama değildir. Yorum yapmadan yaşadığımı yazdım. Doktora kendimi zorla asilatmadim. Doktora gösterin.
  • allah yazdiysa bozsun  (16.12.20 18:00:49) 
Cevap veren arkadaslara tesekur ederim. Şuna karar verdim. Yarin gidip köpeği gözlemleyecegim. Ortalikta yoksa doktora gidicem ama doktor da kedi bi tarafini gormus yara zannetmiş diyebilir.


  • 6 underground  (16.12.20 18:16:53) 
Köpek 4. Hafta hala hayatta ise son doz aşıyı vurmuyorlardi beni ısırdığında. 2007 2008 yılı olması lazım köpek ısırdığında. Benim omuzda ve bilekte kan toplamıştı ama kan hiç akmadi. Doktor yapalım demişti.


  • allah yazdiysa bozsun  (16.12.20 18:24:26) 
Bir de soyle bir sikinti var; pandemi doneminde ankara'da hastaneye gitmek...


  • 6 underground  (16.12.20 18:31:43) 
Her hastanede kuduz aşısı bulunmuyor. Önce onu öğrenin. Ama aile hekiminize gidip bacağınızı gösterin. Ama mahallelinin bildiği küpeli köpekse zaten çok korkulacak birsey yok. Ben köpeği bulamam deyince vurdu aslında doktor da. Köpeği bulabilirim desem belki vurmayacakti.


  • allah yazdiysa bozsun  (16.12.20 19:10:32) 
köpek elime değdi diye giden ve bu aşıyı olan arkadaşım var artık ne uydurduysa. şimdi çok gülüyoruz. kendisi bizzat sahiplendi trafik kazasında bir bacağını kaybeden bir köpeği. her neyse doktorlar tabii ki salgın dinlememiş, veteriner doktor dinlememiş hastaneye gelmiş insanların şikayetlerini, takıntılarını çekeceğine aşıyı vurur geçer. ben de doktor olsam aynen öyle yaparım hiç laf anlatmaya çalışmam.
ama burada bir soru sorulmuş, evet pandemi var bu arada iyi hatırladınız, defalarca ısırılmış, tırmalanmış, zamanında aynı soruyu da sorup yeterince cevap almış biri olarak yazdım.

  • not dark yet  (16.12.20 19:14:09 ~ 19:16:02) 
Şöyle editlemiş olayım;
Önce aile hekimime göründüm. O da risk tasiyor gibi gorunmuyor ama isterseniz bi hastaneye gorununun dedi. Ben de bunun uzerine aşının yapildigi ankara egitim arastirma hastanesine gittim. Acikcasi doktor pek sallamadi ve gerek yok dedi. Umarim bir sey cikmaz. Yardim edenlere tesekkur ederim.

  • 6 underground  (18.12.20 22:46:03) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.