[]

Upload hızını artırma

Merhabalar,
Özellikle çevrimiçi görüşmelerde ciddi bağlantı sorunları yaşıyorum. Altyapı türk telekom, modem tp link. Normal web siteleri açılırken zoom vs. görüşmelerinde bağlantım çok sık kopuyor, derslerde de görüntüm ve sesim sık sık donuyor. Speedtest download hızını 11.29 mbps, upload hızını 0.34 mbps gösteriyor. Ben bunu nasıl artırabilirim? Ne yapabilirim? Yeni modem mi almalıyım? Başka yapabileceğim neler var? Yardımcı olabileceklere şimdiden teşekkürler.

Öneriler sonucu edit: 15 mbps destekliyormuş altyapımız en fazla, 1 mbps upload diyor.

4.5g’de bunun için yapabileceğim bir şey var mı? Telefonu kullanınca da görüşmelerde sorun yaşıyorum, internet sık sık kopuyor. Depremden sonra (Elazığ) düşüş vardı, ancak son iki aydır artan bina yıkımları nedeniyle her şekilde sorun yaşıyoruz bağlantıda maalesef.

 
varsa fiber bağlantıya geçin yoksa vdsl dedikleri 100mbite kadar destekleyen bir teknoloji var. bu bağlantıda minimum 3 mbit upload mümkün paketine göre 5mbite kadar çıkıyor. 5mbit üzeri upload için 100mbitden fazla dowload olan bir paket almak gerekli.

turknetde adrese göre verebileceği hız bilgisini paylaşan bir sayfa var. yanılmıyorsam taahhütsüz abone olabiliyorsun.

yeni modemin birşey değiştireceğini sanmıyorum ama bazen portlarda sorun oluyor. operatöre hız düşüklüğü başvurusu yaparsanız bir ölçüm yapıp duruma göre çalışma yapılıyor.
  • orpheus  (16.12.20 14:10:12 ~ 14:11:14) 
ethernet ile bağlanın


  • Goldstein  (16.12.20 14:11:45) 
aboneliğiniz 16mbps adsl muhtemelen, o tür altyapıda verilen upload hızı da en fazla 0,8mbps. yani kendi tarafınızdaki donanımı en mükemmel hale getirseniz bile alabileceğiniz bu.

onun yerine bulunduğunuz bölgede mevcutsa başka alternatifleri (vdsl/kablo/fiber) incelemeniz daha faydalı olur. şu anda ödediğinizden çok büyük farkı olmayacaktır fiyat olarak muhtemelen.
  • gkhncnzdgn  (16.12.20 14:11:53) 
paketiniz kötü. vdsl veya fibere geçin. 35mbps/5mbps işinizi görecektir. ayrıca ekstra simetrik internet alırsanız download ve upload hızınız aynı olur. ama pahalı bir hizmet.


  • xrated  (16.12.20 14:50:30) 
kablonet varsa o da düşünülebilir. gerektiğinde para verilip upload hızı yükseltilebiliyor.


  • sutlu nescafe  (16.12.20 15:12:52) 
altyapısal sıkıntınız varsa yapacak çok fazla birşey yok. şunları tavsiye edebilirim;

-eğer wifi ile bağlanıyorsanız modeme ethernet kablosu ile bağlanın.
-zoom öncesi modeme reset atın.
-eğer 4.5g çekiyorsa telefon üzerinden bilgisayarı internete bağlayın. muhtemelen daha yüksek upload hızı almanız mümkün.
-türktelekomu arayıp sorunu bildirin. bazen ana merkez üzerinden modeme ayar çekince düzelme ihtimali olaibliyor.
  • false pretension  (16.12.20 18:03:47) 
Ya aslında şehrimizde yaşanan deprem sonrası (Elazığ) bina yıkımları vs oldu, son iki aydır hem 4.5g hem internet ciddi sıkıntılı, modem alırsam düzelir mi diye bir umut sormak istedim. Telefonla bağlanmada da sorun yaşıyorum, Turkcell hattım ve internet var görünüyor olmasına rağmen görüntülü görüşmelerde sık sık kopuyor. Ethernet kablosunu deneyeceğim, telekomla da görüşürüm.
Herkese yanıtları için teşekkür ederim , en azından modem parası verip aynı sorunları yaşadığımı görünce sinirlenmekten kurtuldum.
Not:
15 mbps destekliyormuş altyapımız en fazla, 1 mbps upload diyor.

4.5g’de bunun için yapabileceğim bir şey var mı? Hat: Turkcell
  • ludmilla  (16.12.20 19:57:52 ~ 20:26:56) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.