[]

Biontech'in bulduğu aşı neden bu kadar önemli?

www.bbc.com

4 tane farklı aşı var ama Turk kokenli Alman doktorlarin buldugu aşı en önemlisi gibi lanse ediliyor hep.

Financial Times ‘Yılın Kişisi'ni seçti: Özlem Türeci ve Uğur Şahin

www.ntv.com.tr

Bunlar bulmamış olsa sanki hiç bulunmayacaktı gibi bir hava var.

Bu aşı neden diğerlerinden daha önemli?
Teşekkürler.

 
testleri başarılı olarak tamamlayan ilk aşı bu diye biliyorum. diğer aşıların hepsi bu aşıdan sonra çıktı piyasaya yaptık diye, ama o güne kadar testleri tamamlayan yoktu sanki.

hatta bize gelecek çin aşısının da test aşamaları tamamlanmadı henüz sanırım, yine de alternatif olarak görülüyor. süreç olarak biontech diğerlerinden önde diye biliyorum
  • ayin yazari  (16.12.20 12:15:56) 
pfizer'in güçlü bir firma olması etkiliyor.


  • ludwig boltzmann  (16.12.20 12:25:33) 
Testleri başarılı tamamladığı falan yok. Faz 3 ön sonuçlarına göre acil durum izni aldı.

Ona bakarsanız Çin aşısı diye beğenmediğiniz coronavac da Çin’de acil durum izni ile bir milyondan fazla insana uygulandı. Pfizer CEO’su daha kendi aşısına güvenip aşı olmamış.
  • catch the arrow  (16.12.20 12:44:02) 
Testlerle alakasi yok. Nu asi, dunyadaki ilk mRNA asisi. Daha once insanlar icin varolan hicbir asi bu teknik uzerinden yapilmamisti. Bu nedenle buyuk bir yenilik.

Guvenip de bu asiyi olanlara bence madalya takmalari gerek. Ben kesinlikle 3-5 sene gecmeden olmayi dusunmuyorum. Pfizer amerikada o kadar guclu ki istese fare zehrine bile asi diye lisans alabilir.
  • JohnOakley  (16.12.20 12:49:08) 
@JohnOakley hocam niye fare zehrini koysunlar yani niye böyle bir şey yapsınlar ki? bunu düşünmendeki sebebi çok merak ediyorum cidden.


  • inancsiz deve  (16.12.20 13:09:35) 
Orada fare zehiri derken pfizer'in gucune atifta bulunuyor.

Cevap pfizer'in gucu. Dunyanin en buyuk ilac firmasi miydi ya da top 3 falandir herhalde, tam hatirlamiyorum.
  • baldur2  (16.12.20 13:19:37) 
ABD başkanı aşıyı onaylaması gereken kurumun başındaki adama “aşıyı onaylamazsan seni görevden alırım” diye göz dağı verebiliyor, fare zehirini bile onaylatır ifadesi bence de çok yerinde olmuş.


  • catch the arrow  (16.12.20 13:37:49) 
yahu aşı dışında herhangi zararlı bir şeyi neden milyarlarca insana sunmak istesinler bunu soruyorum?


  • inancsiz deve  (16.12.20 13:51:59) 
Hocam sen verilen cevapları okumuyorsun sanırım. Diyorlar ki kullandıkları bu aşı teknolojisi daha önce hiç denenmemiş bilinmeyen bir şey, uzun vadeli sonuçları nedir bilinmiyor ben o yüzden kullanmam. Üreten firmanın da lobisi çok güçlü her türlü onay alır. Yani bile isteye tehlikeli bir şey üretip insanlara kullandırmıyorlar, sadece uzun vadede böyle bir risk var mı yok mu bilinmiyor. Ha testlerde aşı olanlarda büyük yan etkiler görülse kimse kimseye illa da çıkaracaksın bu aşıyı onay vereceksin demez.


  • üç gün gündüz  (16.12.20 14:02:30) 
Biontech in buldugu asi ile ilgili tum bilgiler hem gelistirme surecinde hem de gelistirme sonrasinda adim adim EMA (European Medicines Agency) ile paylasilmis ve ema ile calisan bilim adamlarindan olusan komisyonun onayina sunulmus. Burada bir asinin onay sureci ile ilgili bilgiler var www.ema.europa.eu

Diger tarafta rusya ve cin sirketleri tarafindan gelistirilen asilarin avrupada onaylanmasi karisiliginda ema tarafindan denetlenmesi istenmis. ama sirketler bu denetimin yapilmasina olumlu cevap vermemisler.

Dogal olarak avrupa denetimde ve bilgide seffaflik istiyor ve bu nedenle de onay vermiyor. avrupa onay vermedigi icin bati ulkeleri biontech asisina daha cok guveniyor. bati ulkelerinin onay verdigi asi da daha populer oluyor.

yani olay guvenle alakali, cin asisinda bilgi paylasimi yapilmamasi guvensizlik yaratiyor. tabi bu cin asisi kotu veya iyi demek degil. halk nezdinde ne oldugunu kimse test edemeidigi icin insanlar guvene gore hareket ediyor ve bu guveni de denetleme kuruluslarindan aliyorlar.
  • emrahday  (16.12.20 14:06:27 ~ 14:07:43) 
Mrna yöntemini bulan kisiler biontech de calisiyor.


  • sarcophagus  (16.12.20 14:28:28) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.