[]

Koku alamıyorum(covid-19)

Bu gece yarısı koku alamadığımı fark ettim. Henüz test olmadım ama bugün olacağım. Soğuk algınlığı geçiriyordum ve fakat koronadan şüpheleniyordum. Ani koku kaybı olunca da emin oldum diyebilirim. Bu noktada:

1) virüs şu an nerededir? Ciğerlerini etkileyecek kadar savaştan galip gelmiş mi? Bunu bilebilir miyiz?

2) ilaç almak için geç mi?

3) söz konusu ilaçlar yaklaşık 40 tane. bunların potansiyel yan etkileri nelerdir?

Teşekkür ederim

 
Başkan ofisten iki kişi Covid oldu.
Hasta 1
Aradığımızda çok solgundu.
İlaçlarını kullandı.
Bir maraz dogurmadan çekti gitti. virüs.

Hasta 2
Aradigimizda solgundu.
İlaçlarını kullanmadı.
Bir maraz dogurmadan çekti gitti.

Her ikisi de ailesi dahil tamamen izole hayata geçiş yaptı. İlaç kullanmayanın süreç bir iki gün daha uzundu. Ama ilaç kullanmayan daha iyi görünüyordu.

Geçmiş olsun.
  • allah yazdiysa bozsun  (16.12.20 09:10:27) 
1) Virüsün nerede olduğunu belirtilere bakara söyleyemeyiz. Ciğerlerine inerse ağır bir süreç geçiriyorsun. Koku/tat kaybı ağır sürecin göstergesi değil. Ablam sadece koku/tat kaybı ile atlattı.
2) İlaç almak için geç değil. Zaten bir çok kişi bu belirtilerden sonra test olup pozitif çıktıktan 1-2 gün sonra ilaca başlıyor. Ama ilaç ne kadar etkili orası muamma.
3) Favira ise ilk gün sabah akşam 8'er adet. Sonraki 4 gün sabah akşam 3'er adet içiliyor. 5 günde 40 hap bitiyor zaten. Potansiyelini bilmem ama yan etkileri prospektüste yazar zaten.
  • himmet dayi  (16.12.20 09:20:58) 
3) favi bilmem ne olanı kullandım. “8 tane hap mı yutulur” deme lütfen. Bu hapın kullanım şekli bu. Favi bilmem neyi doktorun dediği gibi kullan. Bende bi yan etkisi olmadı, olana rastgelemdim
Plaquenil gibi bi ismi olan bi ilaç var sıtma ilacı imiş bunun kalp ve gözde ciddi yan etkileri var. Bunu kullanmadım. Bence insanlar bu iki ilacı karıştırıyorlar

2) geç değil bende tat koku gittikten sonra başladım. Sadece koku mu gitti normal bir grip olabilir benim bildiğim tat koku birlikte gidiyor ve hani çok net gitti bende “acaba ağzımın tadı mı yok yav” şeklinde değil yani.

1) ciğere inmeyebilir. Çoğunluk inmiyor. Bol bol su iç
  • infernalcadre  (16.12.20 15:37:27) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.