[]

iphone 11 vs samsung s10+ vs samsung s20

elimizdekiler:
- ios kullanmamış
- androidden memnun
- sosyal medya, fotoğraf çekimi, birşeyler okumak, iş mailleşmeleri, online alışveriş gibi amaçlarla telefon kullanan, oyun arasıra toy blast, kelime oyunları vb oynayan
- bütçe 5000-7000 olan kadın kişisiyim. kadın olduğumu belirttim çünkü note serisi gibi öneriler gelebilir, pek kadın eline gitmiyor bu telefonlar.

Mevcut samsung telefonum bozuldu, kısa sürede yeni bir telefon almalıyım. Bir yandan hep android kullandım ama lg bootloop sorunu, samsung amoled yanığı, mürekkep akması gibi ne kadar sorun varsa yaşadım ve etrafımdaki çoğu insan iphone kullanıyor ve kimse servislik arıza yaşamadı.

hal böyle olunca acaba iphone'a mı geçsem diyorum, androide alışmış biri olarak telefon gurusu da değilim ama sanki android daha geniş seçenekler sunuyormuş gibi geliyor bana. İphone ile keşke der miyim bilmiyorum. fotoğraf yedeklemek gibi şeyler zor mesela.

Samsunglara bakıyorum yine, ama işlemciyi herkes eleştiriyor. Snapdragon işlemcili telefonları almaya da cesaret edemiyorum yine samsung bildiğimiz, tanıdığımız telefon diye. Xiaomi'lere bakayım mı? S20 fe'de yine kronik işlemci ısınması varmış, özellikleri, bataryası, ram, falan iyi olmasına rağmen iş çıkarır diye almaktan vazgeçtim. yoksa renkleri, ebatı vs çoh hoj telefon.

işin özü, orta üst segment telefon önerilerine açığım, saygılar sunarım.

 
İphonela foto yedeklemek zor falan değil. Cihazı usb ile pcye her bağladığımda fotoların olduğu klasör otomatik açılıyor.

Alın bir iphone 11 kafanız en az 3-4 yıl rahat olsun.
  • i ve been mistreated  (16.12.20 02:59:51) 
Telefonu kullanım amacına bakıyorum, sonra işlemci ile ilgili paragrafa bakıyorum, kafam karşıyor. Gündelik kullanım açısından iOS ya da Android kıyaslanacak ise iOS tokatlar. Bu tarz kullanım için "iOS sizi kısıtlıyor" demek yanlış. Fotoğraf yedeklemek de zor değil.

Ama şöyle bir şey var ki iphone 11'de 5G yok, 12 ile geliyor. Uzun yıllar kullanılacak bir telefon alayım diyorsan 12 öneririm. 5G'ye geçtikten sonra telefon eski teknoloji kalmasın. Eğer 12 alamam dersen 5G destekli bir Android öneririm.
  • himmet dayi  (16.12.20 09:29:05) 
ios ile yakın fiyata android telefon alınmaz net.

ülkede android almanın tek motivasyonu ucuz olmasıdır artık.
  • nuisance  (16.12.20 09:50:38) 
Sağ önce ios kullanmıyordum iPhone almadan önce
Şimdi aşırı memnunum.
İphone 11e verecek paranız varsa Samsung almayın.
  • Hallegadola  (16.12.20 09:57:58) 
s10+ mikkemmel bir telefon
al ucuza denk getir
daha yenisini almaya gerek yok
ekran pil şarj kamera her şey cok iyi
ozellikle ekran
hem de telefon aşırı büyük değil
bir de kablosuz şarj dock u al
rahatlıgı gör

bu sorunlar hep android in ilk zamanlarından kalan sıkıntılar
simdi hic ile cok az arası

xiaomi ile ugrasılmaz guzel bir telefon ama sacma sapan isleri var
  • kingcyrax  (16.12.20 13:11:16 ~ 13:11:48) 
iphone 11 kesinlikle. muhteşem garanti hizmetleri bile başlı başına iphone alma sebebi. türkiye’de apple harici garantili bir telefon almak, garantisiz telefon almakla eşdeğer. paranızla rezil olursunuz.

daha geçen ay pil değişimine götürdüğüm telefonum serviste sıkıntı yaşadı diye sıfırıyla değiştirdiler ve bu işlem toplamda 50dk. falan sürdü (apple store akasya). bu, apple servisine üçüncü kez işimin düşmesi ve üçünden de müthiş memnuniyetle ayrıldım. diğer leş servis hizmetleriyle yaşadığım sinir krizlerini yazsam çarşaf çarşaf yazı olur. ne gerek var.
  • avianthem  (16.12.20 13:20:04) 
ek olarak: 5g türkiye’ye gelip de adam akıllı çalışana kadar sizin şimdi aldığınız telefonun değişim vakti gelir zaten ufaktan. ayrıca şu anda 3g ile bile pek çok işi halletmek mümkün mobilden, 4g hemen eskiyecek değil. o nedenle şu anda sırf 5g var diye iphone 12 almak saçma. iphone 12 bile çok şarj yediği için sadece gerektiği zamanlarda açıyor 5g’yi. 7/24 5g açıp dolaşamıyorsunuz isteseniz bile.

iphone 6s plus kullanıyorum, yaza iphone 11'e geçeceğim ben de bir terslik olmazsa. o yanma problemleri iphone ekranlarında da çıkabiliyor malesef, oled olanlarda. o yüzden lcd'li iphone 11 alacağım. şu anda kullandığım model 5 yıllık falan ve ios 14 yüklü, canavar gibi de çalışıyor. iphone 11'in ne kadar ömrünün olacağını da tahmin edin artık.

fotoğraf aktarmada bir sıkıntı yok. bilgisayara telefonu bağlayıp kopyala yapıştır yapabiliyorsunuz istediğiniz gibi.
  • avianthem  (16.12.20 13:30:18) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.