[]

Router tavsiyesi

Merhaba. Dün itibariyle Kablonet'e geçtik. Ancak verdikleri Infinity-401 modemleri 5ghz'de sadece aynı odada düzgün çalışırken, 2.4ghz'de ise iki oda sonra yüzde 80 kayıp yaşatıyor. Bu nedenle bir router alarak tüm eve düzgün internet sağlamaya karar verdim. Evin koşulları şu şekilde:
- Modemin evin en uzak noktasına uzaklığı 10 metre ve 2, bilemedin 3 duvar.
- Ev totalde 75m2.
- İnternet 100 mbps.

Bu koşullarda hem 2.4ghz hem de 5ghz en iyi yayın yapabilecek, en sorunsuz router hangisidir? Tavsiye edebileceğiniz, kullandığınız bir şey var mı hiç? Bütçem azami 300tl. Ben şunu buldum: Tenda AC5. Nasıldır bu? Şimdiden teşekkürler.

 
Router yerine powerline daha iyi olmaz mı? Router'da da hız kaybı olacak çünkü.


  • lancelot du lac  (15.12.20 23:43:44) 
xiaomi nin basit sinyal güçlendiricilerinden kullanıyorum. epey işe yarıyor. ancak sadece 2.4ghz desteği var.


  • chavezding  (16.12.20 04:12:49) 
Malesef bütçem belli. TTNet kullanırken modem kapının oradaydı ve sorun yaşamıyordum. Şimdi modem televizyonun yanında ve illa ki bir güçlendirici lazım. Bu güçlendirici için de 800 lira gibi bir bedel verirsem geçişimin hiçbir avantajı olmaz. Astarı yüzünden pahalıya gelir.


  • prole  (16.12.20 10:20:03) 
Aynı sorunlar için mi 4a Router giga versiyon aldım. Çift kanal yayın yapabiliyor otomatik ya da manuel geçiş yapıyor 2.4 ve 5 ghz arası. Tavsiye ederim.
100 mbit bağlantı wifi de 96 görebiliyor artık.

  • hepatus  (16.12.20 10:33:01) 
Aynı durumdaydım seninle. Bu ay başında kablonet 100mbit e geçtim. Modem salonda, yatak odasında çekmiyordu. Koridora koydum bu ürünü şimdi heryerden mis gibi çekiyor.
TP-Link RE305, AC1200 Mbps Kablosuz Dual Band Harici Antenli Menzil Genişletici www.amazon.com.tr

  • solenkol  (16.12.20 12:37:50) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.