[]

Sabah Uyandığınızda Kısa Süreli Hatırlayamama Oluyor Mu?

Merhaba. Sabah uyandığınızda yakın zamanı hemen hatırlayamama gibi şeyler oluyor mu? Mesela uyandınız diyelim ve dün yaptıklarınızı, yaşadıklarınızı hemen hatırlayamadınız. Detayları sonra hatırlamaya başlamak yavaş yavaş?




 
Yok öylesi hiç olmadı. Sadece eski işimde bazı sabahlar uyandığımda 1-2 saniye hangi şehirde olduğumu algılayamadığım oluyordu. Ama o diğer ekip arkadaşlarıma da olduğu için kendimi normal kabul etmiştim.
Önceki günü hatırlamasam korkardım.

  • irene  (15.12.20 09:19:14) 
kim olduğumu bile sonradan hatırlayabiliyorum. o derece.


  • not dark yet  (15.12.20 11:08:25) 
uyku kalitemin cok yuksek oldugu zamanlarda oluyor. rem evresi o kadar uzun surmus ki, uyandigimda kisa sureli birsey hatirlamiyorum. sendeki de boyleyse super. cunku yapilan arastirmalara gore rem evresi beyin icin cok faydali. o evrede urettigi bazi seyler var adini unuttum ama beyin gidasi gibi dusunebilirsin.


  • buenosdias  (15.12.20 11:23:01) 
Açıkçası bende epilepsi var. Yaklaşık 2 sene önce ameliyat oldum. Beynin bir kısmı alındı. Ameliyattan önce böyle bir şey olmuyordu. Ameliyattan sonra bazen bu bahsettiğim şey gerçekleşiyor. Uyanınca kısa süreli bir kopukluk oluyor yakın zamanla alakalı. Yani kimim, nerede yaşıyorum, yakınlarım gibi bilgilerde sıkıntı yok. Ama dün ne yaptım, nasıldı gibi bilgileri hemen hatırlayamıyorum. Ameliyatla beraber beynin kısa süreli hafızadan sorumlu olan bölgesi(hipokampüs) alınmıştı. Nöbet değilse eğer çok kafaya takmam bu sıkıntıyı. Açıkçası nöbet olmasını istemiyorum.


  • silah taciri  (15.12.20 11:41:29) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.