[]

50 cc scooter için kask ve eldiven tavsiyesi

önüme maddi olarak güzel bir fırsat çıktı, şehiriçi işe git gel 6 km mesafe kullanmak için 50cc bir scooter aldım, boy uzun kilo orantılı, motor boyut olarak büyük.

trafiğe çıkmadan kask ve eldiven almak istiyorum fakat scooter üzerinde çok sırıtmayacak ve güvenli bir ürün arıyorum, tabi fiyat da önemli.

"Ls2 FF353 Rapid Crypt" 520 tl'lik bir model hoşuma gitti ama çok mu lüks olur bilmiyorum.

kask'ın olabildiğince küçük ve güvenli olması önemli, max 500 tl.
eldiven ise 150-200 tl verebilirim en fazla.

ekipmana totalde 1000 tl ayırdım ama önce kask ve eldiven sonra diğerlerine bakıcam.

ayrıca şunu da mutlaka al dediğiniz şeyler olursa yazabilirsiniz.

 
Çok mu lüks demişsiniz ama kask için o bütçeyi en az 5’le çarpın bence. Ben olsam o kaskla motora binmezdim.


  • orient blue  (15.12.20 00:08:51) 
kask olarak yamaha istanbul'dan ( Moto34Shop ) Ls2 Ff390 Split, eldiven olarak Five Gloves RS3 Street Urban satın almıştım ama sonra keşke biraz daha iyisini alsaydım dedim.. bir sitede motosiklet kasklarını karşılaştırıyorlar.. kaskın güvenlik puanı yerlerdeydi.. kaskın imal edildiği malzeme önemli.. siteyi hatırlarsam eklerim..

daha iyi tavsiye verenler çıkar elbet.. en azından o güvenlik puanlarına bakarak satın almanı tavsiye ederim.. ha şöyle bir şey var kullandığım kask bir kere bile "kötü" dedirtmedi.. ama bir kazaya karışırsam ne kadar koruyacak emin değilim.. kaskta böyle ufak bir bütçe olmamalı normal şartlarda..
  • synche  (15.12.20 00:12:37 ~ 00:13:36) 
ne kadar çok para harcarsan o kadar güvenli olursun. bu işin temeli böyle. motorda kaporta sensin sonuçta. eldivenden daha ziyade mont da almalısın.
ben 2 sene önce ls2 ff325 strobe almıştım ama keşke daha çok para verseydim diyorum şimdi.

  • nasil olacak bazi seyler  (15.12.20 02:12:26) 
yorumlar için teşekkürler, aslında motora başlamıyorum, martı veya bisiklet yerine güçsüz motoru olan bir motorsiklet ile 3 km'lik "commute" yapacağım zaten motorun bana gelişi 6-7 bin tl, bu mantıkla bir bu kadar daha masraf yapmam lazım. neticede kendimizi bir kafese alamayacağımıza göre en verimli olanı bulmak durumundayım.

ayrıca 50 cc scooter üstünde ben 15 bin liralık full ekipman bir adam görsem net gülerim. evet ölmezi belki imkansıza yaklaşır ama zaten gideceği yol 10 dakika bir 15 dakika da ekipmanı giy çıkar ile uğraşmak insanı bu işten vazgeçirir gibime geliyor.
  • montakristokondu  (15.12.20 02:59:13) 
omuz destekli bir mont olmadan asla binmeyin özellikle 50cc motorların tekerlekleri korkunç dandik oluyor ve kayma yapıyor.

50 cc bir motor yüzünden omuz parçalamış birinden tavsiyedir :)
  • alaimisema  (15.12.20 08:43:01) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.