[]

Cyberpunk 2077'yi iade ettim. Sizce iyi mi yaptım?

Merhaba arkadaşlar,

Birçok insan gibi ben de CP 2077'yi önsiparişle almıştım. Oyuna hiç dokunmadım. Oyun yerin dibine sokulduğu için iade ettim dün. En büyük sebebi de değiştirilemez olan kötü yapay zeka, diyalog ve Life Path seçimlerinin etki etmediği ile ilgili eleştirilerdi. Oyunlarda grafikten çok içeriğe, hikayeye, kaliteye önem veririm. Oyunda Fallout, Deus Ex, Skyrim tadında bir şeyler bulabileceğimi düşünmüştüm. Ama beklentilerimi karşılamayacağını düşünerek iade ettim.

Diğer yandan da şimdiye kadar oynadıkları en iyi oyunun CP 2077 olduğunu söyleyen bir sürü insan var. Kafam karıştı. Siz nasıl buldunuz oyunu? Fikirlerinizi belirtirseniz sevinirim. Teşekkür ederim.

 
saçma 1 aya fixlerlerdi o bugları


  • egokalp  (14.12.20 18:34:15) 
nerden satın aldın? eğer steamse 2 yada 4 saat (emin değilim) oynadıktan sonra geri iade edebiliyorsun. keşke bi oynayıp iade etseydin. milletin yorumlarına takılarak oyun oynanmaz.


  • false pretension  (14.12.20 18:36:53) 
tolkien hayrani +1


  • himmet dayi  (14.12.20 18:40:38) 
Oynamadım. Oynayanların çoğu ilk heyecanla öve öve bitiremeyebilir.
Önemli olan negatif yönler.
Oyun bize böyle reklam edilmemişti.
Şimdiye kadar oynadıkları en iyi oyunun bu olduğunu söyleyenler ise bundan önce Battlefield ve COD'u öven kişilerle hemen hemen aynı kişiler. O yüzden negatif konuşanlar biz oynamayanlar için daha önemli.

iyi etmişsin. Patch, dlc vs ile oyunu harika yaptıkları zaman oynarsın.

Bilgim yok fikrim bol bildirdi.
  • Amory Lorch  (14.12.20 18:40:47) 
ben de epeydir takip ediyorum ama oynamadım, üretici firma bile bug'lı olduğunu kabul edip yakında patch çıkaracağını belirtti. üretici bile kabul ettiğine göre harbiden sıkıntılar var demek ki, bence de mantıklı. ileride patch'ler çıkınca alırsın


  • roket adam  (14.12.20 18:43:55) 
iyi yapmışsın abi mesela ben alsam ben de iade ederdim çünkü oynatacak alet yok.

şaka maka abartıldığını düşünüyorum ama bakalım bekleyip görcez
  • proletarier aller lander vereinigt euch  (14.12.20 18:50:11) 
2 saat oynadım, oyun oynayan birisi değilim, popüler diye iyi olacağını düşünerek ön sipariş geçmiştim.
Oyuncu birisi olmadığım için kesin bir şeyler söyleyemem ama çoğu internette açıkça görünüyor, yani çatıda polis spawn olması falan rezalet aslında. Peki iade eder miyim? Yapmayacağım muhtemelen, 50 tl mastercard promosyonu ile almıştım, 200 tl çok para değil bence ama beklenti oluşturup onu sunamamaları sorundur.
Ben mart nisan'a kadar beklemeyi planlıyorum şu anda o zamana kadar çoğu şeyin toparlanacağını düşünüyorum.
  • atom karincanin torunu  (14.12.20 18:53:01) 
Oyunu yerin dibine gömenler de göklere çıkarıp oynadığım en iyi oyun diyenler de bence yanılıyor. Ortalama bir oyun çıktı. Buglar var. Efsane bir hikaye anlatımı yok, ama üzerine düşünülmüş bir oyun. Aşırı övenler sanırım başka oyun oynamamışlar yada hypeları boşa gitmesin diye aşırı övüyor, aşırı gömenler sanırım yaşadıkları hype'ın karşılığını tam bulamadıklarından gömüyorlar. Sonuçta bu aşırıcıların suçlusu yine firma. Böyle bir hype yarat, sonra ertele ertele ama ertelerken çok daha iyi olacak diye insanları bilmem kaç sene beklet, çıkmasına günler kala her yerde pr yap (9gag vs). Şimdi bu çıksın. Hani Xbox one'lar çıktı CP özel tasarımlı, kollar falan akıyor ama işin komiği CP özel tasarımlı xbox one'da sorunlar yaşıyorsun. İlginç kafalar.

Ama dediğim gibi ne aşırı övülecek ne gömülecek bir oyun. Güzel denebilecek bir oyun. İade etmedim ben. Etmem de. Güncellemeler gelmeden de oynamam ama. Dursun kenarda. Ekibi zengin etmem ama iyi motivasyonu olan bir ekip. Ubisoft gibi düz insanların yanına en azından hayal edebilen insanlar pazarda yaşayabilsin. Zaten oyunun fiyatı tam ederi. Ne 1 kuruş fazla ne 1 kuruş az (pc için konuşuyorum).

Oyuna sanmıyorum Şubat'a kadar zam gelsin. Bu kadar hata vs. den sonra zam yapmaya elleri gitmez. Bahsi geçen büyük güncellemeler sonrası temel buglar giderse eğer bence tekrar al, oyun kültüründe bir parça olsun derim. Bu nedenle bence büyük hata yaptın, aman almak istersen bi daha bu fiyata bulamazsın diyemem. Bir daha bence bu fiyata bulursun. Ama çok iyi şeyde yaptın diyemem bence oyun kültüründe adı sıkça anılacak bir oyun. Bir mekaniklerini falan denemekte, şans vermekte fayda var.
  • ManikD  (14.12.20 18:54:11) 
bi kaybın yok, ileride daha ucuza bugları çözüldükten sonra alır oynarsın istersen.

bence de aşırı şişirilmiş bi oyun, yani daha hiç bişey yokken ortada deli gibi reklam ve pr yapıyolardı, öve öve bitiremiyolardı.

çok bi meraklısı değilim de öyle aşırı sağlam bir sistemin yoksa grafikleri rezil ötesi oluyor gördüğüm kadarıyla, maymun gibi modeller.

ayrıca multiplayer'ı bile olmayan bir oyuna kesinlikle para vermem. günümüzün oyunları oldukça kısa sürede bitiyor zaten. korsanını bile indirip oynamam.
  • killerbee  (14.12.20 18:58:49 ~ 19:07:41) 
Oynayıp baksaydın bi +1

Neyse, ben oynadım ve beğenmedim. Çok bug var, kontroller tatsız, hikaye kısa. İade edemiyorum, edebilsem de etmezdim gerçi. Şirketi seviyorum, Witcher serisi süperdi, bu da böyle olsun, napalım.

Patch'leri bekleyip 2-3 ay sonra tekrar oynayacağım, ama fikrim ne kadar değişir bilemiyorum tabi.
  • plutongezegendegilmi  (14.12.20 19:05:09 ~ 19:05:18) 
Arkadaşlar, hepinize de görüşlerinizi paylaştığınız için çok teşekkür ederim. Aslında iade etme sebebim kesinlikle buglar falan değil. Hepinizin de söylediği gibi er geç düzelir patchlerle. Oyunu göğe çıkaranların da yerin dibine sokanların da ortak görüşü oyunda NPC'lerin yapay zekasının yok denecek kadar kötü olması, Life Path seçeneklerinin ve diyalogların hikayenin gidişatına yön vermemesi yönündeki eleştirilerdi. Sürekli bunların reklamını yapmışlardı. Bir Fallout, bir Deus Ex, bir Skyrim kalitesinde bir şey bekliyordum. Aksiyon değil de RPG mekaniklerinin ağır basacağını söylemişlerdi sürekli. Bunların patch ile falan düzeltileceğini düşünmüyorum, en azından yakın zamanda. Bunları düzeltseler bile uzun bir zaman alacağını düşünüyorum.

20 yıldır oyun oynuyorum. Oyun kültürüm zengin yani. Burada oyun tavsiyesi istenince direk paragraflar halinde oyun önerileri yapıyorum. Onun dışında belki oyunu iyi hale getirdiklerinde alabilirim.
  • İnatçılığın yeryüzündeki temsilcisi  (14.12.20 19:42:09 ~ 19:45:56) 
İyi yaptın.
Ama böyle hevesle bir şeye atlamak sonra olumsuz eleştirilere göre bir şeyi iade vermeyi hayatınla ilgili konularda da bu kadar çok benimseme

  • Erva  (14.12.20 20:06:01) 
Yani ucuza alip bir daha o fiyata alamayacak olsan belki de sunun surasinda bir iki aya düzgün fiyatlara alirsin en kötü sonraki steam indiriminde falan.

Oyun sonuçta ha simdi oynadin ha 6 ay sonra. Cok da bir önemi yok, aldigin zevk hala ayni.

Playstation ve xboxda alanlara yazık olmus. Bildigin dolandırdılar geri de veremiyorlar.
  • logisticsmanager  (14.12.20 20:38:58) 
Oynayıp bakmak lazım, birimizin iğrenç olarak nitelediği oyunu başka birimiz bayılarak oynuyoruz sonuçta.

Henüz oynamadım, videolarını izledim. Bence 9/10.
  • hayirsiz  (14.12.20 21:24:45 ~ 21:26:39) 
Yapimci firma ozur tweeti atip, konsol oyuncularinin 21 aralik tarihine kadar oyunu iade edebileceklerini soyledi. Bu aciklama onemliydi cunku psn’den yapilan alisverislerde eger oyun indirildiyse iade edilemiyordu. Ps ile anlasip bunu saglamislar. Aklinizda olsun.


  • eazy  (15.12.20 00:25:23) 
Tam senin istediklerine önem veren Orhun Kayaalp öve öve bitiremedi. Deus Ex hayranı bi adam ve aşırı keyif aldığını söylüyordu. Hikaye yönü ağır basıyor dedi


  • nundu  (15.12.20 00:38:28) 
nundu orhun örneği vermiş ama bu konularda orhun'u ciddiye alma.

Orhun'un oynadığı 5 oyun var;

Deus ex
Deus ex HR
Deus ex MD
Cyberpunk 2077

Bi de dilencilik yapma oyunu mu ne vardı onu oynuyordu. Change Homeless diye bir şey :DD

Adam pek oyun görmediği için beğenmiş olabilir. Başka beğenen kişilere bakarsan daha iyi olur senin için :))))
  • eazy  (15.12.20 01:06:42 ~ 01:12:09) 
@eazy Orhun Kayaalp hakkında o kadar haklısınız ki cevabınızı okuyunca gülmeden duramadım. Şimdiye kadar oynadığı en güzel oyun Deus Ex serisindekiler olabilir. Onun dışında nerede dandik bilinmedik Indie oyunlar var gidip onları buluyor :D

Bir de ana akım yayıncılar, oyun bilirkişileri falan ne kadar kötü olsalar da ana akım oyunları öve öve bitiremiyorlar. Nihayetinde yedikleri kaba pislemek olur. Olumsuz noktalara değinip geçiniyorlar. Ama Ubisoft ve Ea oyunlarını beğenmezlerse atış serbest oluyor :D
  • İnatçılığın yeryüzündeki temsilcisi  (15.12.20 05:21:11) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.