[]

askı memnu nihal hastalıgı

askı memnudaki nihalin hastalıgı konversiyon bozuklugu ve dissosiyatif bozukluk mu sizce hastalıgı ne olabilir ayılıp bayılıyor yıllardır aklıma takılır arada simdi sorayım dedim




 
Bir Başkadır'ın Meryem'i gibi olabilir.


  • onemoremile  (14.12.20 17:55:59) 
Bahsettiginiz durumu konversiyon bozukluk karşılıyor. Ama gerçek hayatta o hep öyle olmuyor. İlgi manyağı bireyler de, dikkat çekmek için ayılıp bayılma gibi hareketlere girişebilir.


  • limonlu eksi  (14.12.20 18:24:21) 
Konversiyondur. Kaygı verici duruma yönelik bir savunma mekanizması olarak ortaya çıkıyordu bayılmaları. Bu bayılmaları kendi kontrol edemiyor.

Ama toplumda sadece fiziksel rahatsızlıkların hastalık olarak kabul edildiğine dair inanç olduğundan bazı insanlar bilinçli olarak stres durumunda bayılma taklidi yapabilir.

Benim de merak ettiğim acaba taklit bayılmalardan sonra mı konversiyon bozukluğu oluyor? Savunma mekanizması olarak kullandığı durumu artık kontrol edemiyor mu?
  • coca cola  (14.12.20 18:26:36) 
konversiyon bence de. ayrıca finalde herkesin durumları bir şekilde atlatıp sadece nihalin hastanelik olması da destekliyor bunu bence. onun dışında sadece firdevs hanım da kötü oldu ama sonuçta kızı intihar etti :D


  • rose parks  (14.12.20 19:12:55) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.