[]

Kablonet 100mbps hız testi sonucu

Merhabalar,

TTNet ile sözleşmem 5 gün sonra biteceği için Kablonet'e geçtim. Gündüz 100mbps, akşam 25mbps alacağım tarifeye göre. İstanbul'da merkezi konumdayım, mahallede fiber altyapısı var. Bugün kurulum yapıldı ve internete bağlandım. Modemin 2 ayrı bağlantısı var: 2.4ghz ve 5ghz. 2.4 olana bilgisayarı bağladım. Telefondan da 5ghz'ye bağlandım. Telefondaki hız testi sonucum 93mbps iken bilgisayarda yaptığım testler 40mbps civarı çıkıyor. Bu tür bir sorun yaşayan var mı ve çözümü nedir? Şimdiden teşekkür ederim.


 
5ghz ile bağlanman lazım bilgisayarda da. kablo ile bağlanırsan 93ün üstünü görürsün.
görece eski bir bilgisayarın varsa zaten 5ghz'lik ağı bile göremiyorsundur zaten.

  • sutlu nescafe  (14.12.20 16:44:03) 
dendiği gibi eski bilgisayarlar 802.11n standardını/güncel hızları desteklemiyor. benim 10 yıllık packard bell'de aynı sorunu yaşamıştım. ethernet kablosuyla sorunu çözdüm.


  • her şey  (14.12.20 17:02:07) 
kablonet'in modemleri berbat, köprü moduna alıp router takmak en mantıklı çözüm


  • passion rules the game  (14.12.20 17:39:17) 
Telefon 93 aliyorsa sorun bilgisayarda ya da wi-fi'da. Telefon ve bilgisayar ayni odadan/uzakliktan mi baglaniyor? farkli odalarda farkli hizlar alinmasi normal.

IEEE 802.11n 300 mbps desktekliyor ki bugunun standardiyla bayagi eski bir protokol.Bilgisayar 802.11g kullaniyor ise zaten pc tas devrinden. Teoride 2.4Ghz bile n baglantida rahatlikla 100 mbps hiza ulasabilir anca ozellikle turkiye'de perde duvar (beton) ya da tugla duvar kullanildigi icin yandaki odada bile sinyal performansi dusebiliyor.
  • fortisvita  (14.12.20 18:04:15) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.