[]

Kivi allerjisi

Merhaba,

Ben kivi yiyen ve seven bir insanim normalde.

Geçen yedim bogazim filan sanki kucuk dilimin oralar sisti gibi geldi. Valla zor nefes aldim bir sure. Yarim saate normale dondum.

Simdi ben kivi allerjisi mi oldum. ? Simdi de yemeye korkuyorum.

 
Acaba o kivi bozuk muydu veya kabuklarını soymadan önce yıkamadın mı? Hani belki bir kimyasal vardır üzerinde o bulaşmıştır vs? Hiç kivi alerjisi duymadım ama?


  • 1bir1bir1  (14.12.20 00:45:59) 
Varmış yahu... antihistaminik al


  • 1bir1bir1  (14.12.20 00:48:05) 
  • 1bir1bir1  (14.12.20 00:48:34) 
tek seferlik de olabilir kalıcı da olabilir. bana da bir kere öyle çikolata mı ne alerji yapmıştı. sonra bir daha olmadı.


  • argent dawn  (14.12.20 01:48:23) 
Valla ben daha yemeyecegim. Cesaret edemem. Sanki vucudum da bu sana ilk uyari bidaha yapma dedi.

Dolayisi ile kivi defterini kapattim.
  • Filinta61  (14.12.20 09:50:18) 
Benim de alerjim var. Normalde yoktu, bir gün aniden oldu. Çok da severdim yani. 1 ay sonra çok küçük bir parçayla tekrar demedim. Yine oldu, sonra kapattım ben de defteri.

Kontrollü şekilde deneyebilirsiniz bence. Ama tabii gıda alerjisi şakaya gelecek bir konu değil.
  • irene  (14.12.20 10:02:22) 
Kivinin kabuğunun minicik bir parçası bile kalmışsa öyle bir etki yapıyor bende, kiviyi kabuğuyla yiyen insanlar olduğunu görünce şok olmuştum, meğer sorun bendeymiş.

Tekrar denerseniz kabuk parçası kalmadığına emin olun, ufak bir parça deneyin. Bir de bu alerji ananas, çilek gibi meyvelerde de ortaya çıkabiliyor. Dikkat edin.

www.wsh.nhs.uk
"Kiwi fruit is one of the so-called Latex fruits, which means that they can share allergens with latex and the other latex fruits. These are avocado, banana, chestnut, mango, melon, papaya, passion fruit, pineapple, potato, strawberry and tomato. A person who is allergic to kiwi fruit may also be allergic to one or more of the latex fruits."
  • kobuzchu kiz  (14.12.20 10:03:24) 
@irene ayni durumdayiz. Ben de daha denemeyecegim.

@kobuzchu kiz, dikkat etmedim belki dediginiz gibidir. Ama dedigim gibi yemem artik.
  • Filinta61  (14.12.20 10:09:29) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.