[]

garip bir elektrik tesisatı-ampül sorunu

arkadaşlar selamlar. kısaca özetlemek gerekirse. evin içinde koridorlardan birinin lambası sarı ampul. bende bunu tasarruflu led ile değiştirmek istedim fakat taktığım ampul yanmıyor. işin garip tarafı ise o ampulü başka odaya taktığımda yanıyor. koridorun elektriğinde sorun var desen olmaz çünkü sarı ampul yanıyor. böyle garip bir şey işte neden sizce




 
reostalı (parlaklık ayarlı) değil di mi? çoğu led reostalı sistemde ya doğru düzgün çalışmaz ya da çok çabuk arızalanır.


  • kalifiye balta sapi  (13.12.20 22:19:17 ~ 23:01:53) 
yuvada sıkıntı olabilir. led ordaki yuvaya tam oturmuyor olabilir. iyice sıkmayı dene yada yuvayı değiştir.


  • xrated  (13.12.20 22:37:58) 
Duy bozuktur, temassızlık vardır.


  • kumulatifvergimatrahi  (13.12.20 22:55:14) 
ben bugun yasadigim olaydan sonra elektrik islerine kafa yormayi biraktim.

3*2.5 kablonun hepsi sira ile elektrik var mi diye kontrol edeyim dedim. sariyi saltere tuttum saridan elektrik aldim
kahverengini tuttum kahveden de aldim
maviyi tuttum maviden de aldim
sikinti yok gibiydi ama gene calismadi
sariyi saltere soktum. kahveden elektrik aldim. sariyi soktum maviden de elektrik aldim.
dedim herhalde kablo iceriden bir yerden kirildi.
kestim ortadan kablolari ayni islemi tekrarlarim yine aynisi. diger yariya baktim o da aynisi. onu da ikiye boldum yine aynisi.
vallahi urktum korktum. biraktim. insaati yatir ustune falan yaptik herhalde

bazi lambalar watt ayarina gore olur. gun isigi ya da beyaz olmasina gore degil. sorun ona uygun ampul almanizda. ama dedigim gibi her sey mumkun ben bunu gordum.
  • turbo sadık  (13.12.20 23:37:05) 
Geçen gün aynısını yaşadım sanırım tasarruflu ampullerin tasarımında sorun var. Duyun dibindeki teli kontrol kalemi ile biraz yukarı kaldırınca olsu. Temassızlık var.


  • goodman  (14.12.20 00:02:50) 
Duyun bağlantılarında sorun olabilir, nötr olması gereken hat topraklamaya değiyo ya da direkt topraklama bağlanmış olabilir.

Flamanlı ampüller voltaj az da olsa yanabiliyor çoğu zaman, tam güç de olmasa da. Sizin ki de böyle bir sorun olabilir, led ampül içinde elektronik devre var, gerekli voltaj tamamlanmayınca devre çalışmıyordur. Ama flaman kara düzen, ne gelirse o kadar ışık verir.

@turbo sadık; elektrik sadece kontrol kalemiyle kontrol edilip geçilecek bir konu değil aslında. Ölçü altiyle fazların voltajları, nötr, toprak ayrı ayrı ölçülmeli, tespit edilmeli.

Senin konunda o tesisatta bir yerler de bir motor y da br trafovs vardır, elektrik bir yerde bir direnç oluşturup diğer uclarda da enerji görmeni sağlıyor olabilir.

Ölçü aleti şart, kontrol kalemi sadece çarpılıp çarpılmayacağımızı bilmek için kullanılmalı.
  • John Bloor  (14.12.20 11:17:36 ~ 11:18:00) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.