[]

Döküm tava temizliği

Selamlar,

Döküm tavanızı nasıl temizliyor/saklıyorsunuz ?

Bildiğim kadarıyla yıkamamak gerekli ancak bu şekilde de durduğu yerde koku yapmıyor mu nasıl saklamak lazım

 
  • himmet dayi  (13.12.20 20:37:39) 
emaye kaplı ise yıkanabilir diyorlar. değilse su kaynatıp sert fırça ile iyice fırçalıyorum. koku yapmıyor. hep kızgın ateş modunda kullandığum için yanıyor her şey.


  • argent dawn  (13.12.20 20:40:36) 
yemekle işim bittikten sonra hala sıcakken su döküyorum, suyu lavaboya döküyorum, sonra tekrar su döküyorum kaynarken telle veya tahta kaşıkla yemek kalıntılarını kazıyorum, tekrar suyu döküyorum.
sonra su buharlaşınca peçeteye yağ döküp onu sürüyorum.

bulaşık deterjanı kullanmıyorum, fazla zararı yok kullanmanın diyorlar ama ben hiç kullanmadım.
  • gaza gelen  (13.12.20 20:42:50) 
Şimdi 2 yöntem var, biri kolay yol, diğeri doğru yol. Kolay yol verilen youtube videosunda var zaten.

Döküm tavalarda yapılması gereken asıl şey seasoning'dir. Bunun için tavayı çok iyi şekilde temizleyip iyice kuruladıktan sonra içi ve dışı çok ince bir katman sıvı yağla kaplanıp ters şekilde fırına atılır. 190 derecede 1 saat fırında bekletilir.

Bir kez seasoning yapıldıktan sonra deterjan, fırça, süngerin zımpara yüzü, vs. gibi aşındırıcı şeyler kullanılmaz. Tavayla işiniz bittiği zaman iyice soğumasını beklemeden çalışabileceğiniz kadar sıcak suyla elde yıkayın. Yapışmış artıkları ecnebilerin koşer tuzla (nerde bulursunuz pek bilemiyorum) ovarak çıkarın. Çok iyi şekilde kurutun. Sonra bir kağıt havluya biraz sıvı yağ koyarak tavanın içini bu yağla silin. Çok fazla yağ kaldıysa temiz bir kağıt havluyla fazla yağları alın. Tavayı tekrar yıkamadan bu şekilde saklayın.
  • kalifiye balta sapi  (13.12.20 22:39:30) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.