[]

Kedi maması konusu

Merhabalar. 2 aylık yavru kedim için mama araştırmasındayım, kafam çok karıştı. Yüksek proteinli mamaların uzun vadede ev kedisine iyi gelmediği söylendiği için nd acana gibi mamaları eledim. Royal canin bana çok market maması gibi geliyor. En çok içime sinen proplan oldu ama onla ilgili de avrupada market maması gibi şeyler okudum. Bunu vereceğinize bonacibo verin en azından fiyatı uygun falan diyen olmuş. Ne yapacağımı şaşırdım biraz. Bir de advance mama içime sindi içerik olarak ama onu da pek kullanan yok.

Uzun lafın kısası, yavru kedi için hangi mamayı önerirsiniz? Cinsi scottish straight.


 
Bu kadar dert edilecek bir mesele değil. Ben pro plan junior ile başladım. 1 yaşından sonra da pro plan adult ile devam ettim. Şu an iki kedim var, ikisi de sizinkiyle aynı cins. Pro Plan Sterilised Somonlu yiyorlar. Epey de iştahlı yiyorlar. Veterinerim de gayet güzel mama demişti zamanında.


  • himmet dayi  (13.12.20 19:59:22) 
Benim veteriner de 1 yaşına kadarki süreçte Royal Canin Kitten önermişti. Yolumun kesiştiği diğer veterinerler de öneriler arasına bu mamayı koymuştu. 4 aydır kedi bende. Tık demeden götürüyor kurusunu da yaşını da.

Scottish olduğu için özel gereksinimi olur mu bilmem.
  • desdenova34  (13.12.20 20:02:33) 
@desdenova ben de hep iyi mama olarak duyuyorum ama nedense öyle bi izlenimi var bende. Bir de bi arkadaşımın kedisi royal canin yiyordu çok cılız bi kediydi, ondan da önyargılıyım ama o biraz kedinin yapısıyla ilgili sanırım.


  • anneboleyn  (13.12.20 20:08:46) 
Aynen kedinin yapısıyla ilgili biraz daha. Ben günde 50 gram veriyorum kedim çok hızlı kilo aldığı için. Doğduğunda bile kocaman patileri vardı boyuna göre :)

Sokak kedisi bu arada bendeki. Ofisin bahçesine düştü de aldım eve getirdim. Klasik sarman. Mama paketinin arkasında yazan ağırlığa göre günlük gramaj miktarını 5 öğüne bölüp veriyorum. Gayet verimli bir şekilde gelişiyor.

Bence denemelik ufak bir paket alıp kendiniz gözlemleyin. Zaten kedi sevmezse bırakıyor mamayı.
  • desdenova34  (13.12.20 20:24:36) 
tekir kedimi 2 aylikken sahiplendim. dogdugundan beri de royal canin'le besliyorum. Mart'ta 2 yasinda olacak ve asiri buyumus ve irilesmis ve tabi ki kilo almis durumda. ustune kakasini da cok fazla yapiyor ve kokutuyor. ondan 6 ay buyuk bir van kedisi (ki kendisi dogustan iridir) ile neredeyse ayni boyutta su an.

veterinerin onerisi diye royal canin aliyordum ve nasil istahla yedigini tahmin edemezsiniz. olcuye gore veriyorum ama yine de kilo almaya devam ettigi icin degistireyim dedim. Virbac diye bir marka buldum, dusuk karbonhidratli ve royal canin gibi yedikce yemeyi gerektirecek maddeler yok icinde. 1 hafta olacak, virbac vermeye basladigimdan beri istahi duzene girdi dakika basi mama istemiyor ve kakasi da artik asiri kokmuyor.

virbac oneririm ancak biraz pahali 5 kilosu 300 kusur liraydi ve sadece belli veterinerlerde var.
  • nefertarii  (13.12.20 21:03:33 ~ 21:04:42) 
3,5 aylık yavru kedilerimle cevaplamaya geldik. nd, acana gibi mamaları niçin elediğini pek anlayamadım. onlardaki sorun yüksek proteinli olması değil. şu deniyor, tahılsız oldukları için karbonhidrat kaynağı olarak kullanılan bezelye, patates vb. şeyler ileride organlarda rahatsızlık yaratabiliyormuş. benim yaptığım araştırmalar içerik olarak en iyi mamanın orijen olduğu yönünde (çünkü içinde bu patates vs. de yok), onun da hem yetişkin hem yavru kedilerin yiyebildiği bi çeşidi vardı kitten and cats diye. ben de royal canin'le başlamıştım, 3 aylık olana kadar şu ilk aşama olanı yediler veterinerin de tavsiyesiyle. fakat benimkiler sokaktan kurtarılan kediler ve sindirimleri, bağışıklıkları hep sorunluydu. gazları oluyodu. acana first feast'e geçtim. şu an öyle büyük bir gaz problemimiz yok, fakat bu düzenli verdiğim probiyotikler sayesinde de olabilir. yani ben mamaya ek olarak vitamin ve pro/prebiyotik takviyesi de yapıyorum. proplan'ın acana, orijen, nd ayarında bir ürün olmadığını düşünüyorum. royal canin ise bunların bir tık altı ama diğerlerinin de bir tık üstü gibi. advance mamayı duymadım. bonacibo uygun fiyatlı ama öyle övüldüğü gibi harika bir içeriği yok gibi. onda ve baktığım bir iki iddialı ucuz mamada hayvansal ürünün kendisi yerine tozu kullanılıyor. ama içindeki takviyeler sanırım iyi.

kısacası bütçen elveriyorsa orijen. alternatif olarak nd, acana veya royal canin'in kedine uygun olan türü ya da yavrular için olanı diyorum. ben şimdilik bu çizgiyi takip ediyorum.

edit: wow üstteki cevabı yeni okudum. bütçe elveriyorsa o da iyi olabilirmiş. zaten sadece veterinerlerde satılanlar her zaman daha iyi oluyor. hatta royal canin'in de veteriner versiyonları var aynı ürünlerin piyasada olmayan, bir tık daha iyi oluyor aynı görünmesine rağmen.
  • snape i başından beri tanırım  (13.12.20 21:37:20 ~ 21:41:45) 
Hepinize teşekkür ederim tavsiyeleriniz için.

@snape yüksek proteinli mamaları elememin sebebi bir çok yerde şunu okudum, ev kedileri malum çok hareketli olmadığı için o kadar protein fazla geliyormuş ve uzun vadede böbrek ve cilt hastalıklarına neden oluyormuş. Böbrek hastalarının çoğunun yüksek proteinli mamalarla beslenen kediler olduğunu söyleyen bir veteriner yorumu da duydum. Bu sebeple mesafeli yaklaşıyorum ama tekrar bakacağım.
  • anneboleyn  (13.12.20 22:48:22) 
evet ev kedileri çok hareketli olmadığı için fazla protein uzun vadede çok yararlı değil ama 1 yaşına kadar kediniz gelişim sürecinde. üstelik cinsini belirttiğiniz kedilerde genellikle bağışıklık sistemi sorunları olabiliyor. proteinden ilk 1 yaş çok da kaçmamak gerekiyor demişti benim veterinerim. haftada bir kuru mama yanında yumurtayla besledik bizimkini. kısırlaştırma için tahlil yaptıklarında hiçbir sorunu yoktu(6aylıkken)
kısırlaştırma sonrası biraz daha önemli, hareketlerini gözlemlemek, hareketlilik durumuna göre mama öğünlerini de ayarlamak gerekiyor.

hill’s, royal canin, nd gibi mamaların içeriklerini inceleyip içime sinenleri arasında rotasyon yapıyorum. sürekli aynı mamayı yemeleri de çok sağlıklı gelmiyor bana ki danıştığım iki üç veteriner de aynı şekilde yönlendirme yapıyor.

mama içerikleri için suzionline.com’daki mama incelemelerini okumanızı tavsiye ederim.
  • amelie poulain  (14.12.20 00:34:57) 
Yillarca proplan kisir kedi mamasi kullandim. Su an 10 yasinda olan kedimin tuyleri hep kepekli ve sertti. Yaklasik 1 yildir proplan expert care kullaniyorum. Tuyler inanilmaz guzellesti, kepek sorunu ortadan kalkti, yumusacik pelus bir seye donustu hayvan. Kakanin, cisin kokusu degisti kalmadi resmen. Yeni gelen minigimize de ayni urunun kittenini aldik. O da oldukca mutlu.
İcinde probiyotik de var. Belki ondan bu değişiklikler.

Proplana devam ederken arada nd, acana falan denedik ama mutlu etmedi kedimizi. Hatta nd’yi hic sevmedi. Ama expert care ile mutlu. Veterinerlerde satiliyor sadece.

Bu arada royal caninin ozellikle veteriner serileri iyi.
  • 65 derece  (14.12.20 19:51:52) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.